lefkada-news

Από τα παράλια της Πρέβεζας σε όλη την Ευρώπη… Καίριο χτύπημα της Αστυνομίας με έναν τόνο χασίς…

 

Ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, με πεδίο δράσης και την Ήπειρο, κατάφερε να εξαρθρώσει η Ελληνική Αστυνομία, μετά από μία πολύ καλά συντονισμένη επιχείρηση.

Το κουβάρι του νήματος, άρχισε να ξετυλίγεται τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν σε ερημική παραλία της Πρέβεζας εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα χασίς. Σύμφωνα με πηγές η ποσότητα αυτή άγγιζε τα εφτακόσια κιλά.

Την κίνηση αυτή περίμεναν και οι αστυνομικοί για να καταφέρουν να φτάσουν στους εγκεφάλους του κυκλώματος.

Έτσι από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πρέβεζας, εξαρθρώθηκε πενταμελής σπείρα η οποία έφερνε μεγάλες ποσότητες χασίς από την Αλβανία με σκοπό να τις προωθήσει στην Ευρώπη, συνήθως με φορτηγά-ψυγεία.

Τα παράλια της Ηπείρου φαίνεται ότι χρησιμοποιούνταν συχνά από τους Αλβανούς συνεργάτες τους, οι οποίοι μετέφεραν τα ναρκωτικά από τη χώρα τους.

Μόνο που αυτή η φορά ήταν η τελευταία. Μετά τον εντοπισμό της καβάντζας και το φόρτωση του χασίς, ακολούθησε η δεύτερη φάση της επιχείρησης, η οποία ολοκληρώθηκε με την κατάσχεση ενός τόνου και 135 και την σύλληψη πέντε ατόμων στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Πρόκειται για τρεις Έλληνες, έναν ομογενή εξ Αλβανίας και έναν Πακιστανό.

Τα πέντε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εντοπίστηκαν σε μία αποθήκη κι ένα συνεργείο οχημάτων, τα οποία είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση.

Οι ίδιοι χώροι χρησιμοποιούνταν για την φύλαξη και επανασυσκευασία των ναρκωτικών.

Όπως εξακριβώθηκε επίσης, οι ποσότητες ναρκωτικών τοποθετούνταν εντός ειδικά διαμορφωμένων θαλάμων - ψυγείων, η μετασκευή των οποίων γινόταν στους προαναφερόμενους χώρους, προκειμένου να επιτευχθεί η ασφαλής μεταφορά και εξαγωγή τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Αναλυτικά κατασχέθηκαν:

Ποσότητα ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ βάρους 1.135 κιλών και 50 γραμμαρίων.
Ένα (1) Ι.Χ.Φ. διεθνών μεταφορών.
Δύο (2) επισυρόμενοι θάλαμοι - ψυγεία.
Το χρηματικό ποσό των -12.450- ευρώ.
Οκτώ (8) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

 

 

>