lefkada-news

Σε οριακή κατάσταση αρκετές σχολικές μονάδες του Δήμου Πρέβεζας


Σε οριακή κατάσταση βρίσκονται αρκετές σχολικές μονάδες του Δήμου αφού η υποχρηματοδότηση, σε ποσοστό έως και 60%, έχει δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα.

Τα σημαντικότερα από αυτά συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αντιδημάρχου Πρέβεζας Γιώργου Φραγκούλη με την συμμετοχή των διευθυντών του 1ου ΕΠΑΛ Νίκου Τριάντου, του ΕΠΑΣ (και οργανωτικού γραμματέα της ΕΛΜΕ )Ιωάννη Θεοφάνους, του Γραμματέα της ΕΛΜΕ Απόστολου Κατσανάκη και του ταμία της Ενωσης Δημήτρη Τάγκα.

Σημείο αιχμής αναδείχθηκε η έλλειψη κονδυλίων για την θέρμανση, πρόβλημα το οποίο λύθηκε με την διάθεση των αντίστοιχων πιστώσεων από πλευράς του Δήμου, , λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία αλλά και ζητήματα που αφορούν την κεντρική πολιτεία όπως η έλλειψη βιβλίων και εκπαιδευτικού προσωπικού.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο εκπαιδευτικό προσωπικό αντιμετωπίζει το ΕΠΑΣ και μάλιστα σύμφωνα με τον διευθυντή του οι μαθητές από 5 τμήματα είναι πολύ πιθανό να μη καταφέρουν να πάρουν πτυχία.

Οι εκπαιδευτικοί επεσήμαναν μεταξύ άλλων ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή οι ίδιοι θα αναγκαστούν να παραδώσουν τα κλειδιά των σχολείων τους μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις και την συνεχή υποχρηματοδότηση από πλευράς της πολιτείας.

Ο κ.Φραγκούλης από την πλευρά του ανέφερε ότι κατανοεί απόλυτα το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξασφάλιση και την κατανομή όσο το δυνατόν περισσότερων κονδυλίων ωστόσο η μείωση, από πλευράς του Υπουργείου, αγγίζει το 60%.

Στους μελλοντικούς στόχους πάντως βρίσκεται η ενεργειακή αυτονομία όλων των σχολείων του Δήμου με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών τα οποία σχεδιάζεται να να τοποθετηθούν σε όλες τις σχολικές μονάδες.

Σ.Γ.

2012-02-03

pamepreveza.gr

>