lefkada-news

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο διακοπής ρεύματος

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο διακοπής ρεύματος είναι πλέον δεκάδες κάτοικοι της Πρέβεζας που δεν πλήρωσαν το χαράτσι.

Στους νέους λογαριασμούς της ΔΕΗ που έλαβαν υπάρχει και η ειδοποίηση ότι αν μέχρι τις 8 Μαρτίου δεν εξοφλήσουν τις προηγούμενες οφειλές θα γίνει διακοπή της παροχής.

Η επιτροπή ενάντια στο χαράτσι καλεί τους καταναλωτές να το «αγνοήσουν» και να πληρώσουν και πάλι μόνο την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το γεγονός έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στους κοινωνικούς φορείς και στους πολίτες κατά του Χρέους και ετοιμάζουν κινητοποιήσεις για να μην αφήσουν τους εργολάβους να βυθίσουν στο σκοτάδι τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις που δεν είχαν να πληρώσουν το περίφημο χαράτσι, έχουν όμως καταβάλει την αξία που αντιστοιχεί στην κατανάλωση του ρεύματος.

Την ίδια στιγμή η Επιτροπή Πολιτών συντονίζει την δράση της σε συνεργασία με το Δήμο και το Δικηγορικό σύλλογο προκειμένου να αποτραπούν οι διακοπές. Με τον προϊστάμενο της ΔΕΗ συνομίλησε και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, ζητώντας του να προστατευθούν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και να μην προχωρήσει σε καμία διακοπή ρεύματος.

Eν τω μεταξύ το Κ.Ε.Π της Πρέβεζας συνεχίζει να συγκεντρώνει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που επισυνάπτουν οι καταναλωτές μαζί με την απόδειξη της πληρωμής της αξίας του ηλεκτρικού μέσω Τράπεζας, προκειμένου στην συνέχεια να υποβάλλουν μήνυση.

 2012-02-24

pamepreveza.gr

>