lefkada-news

«Ισχυρή εντολή εξουσίας» ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας από την Πρέβεζα (Video)

Ισχυρή λαϊκή εντολή στις 17 Ιουνίου «για να πάρει ο λαός τη ζωή του στα χέρια του», ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Πρέβεζα.

«Στις 18 Ιουνίου ο ελληνικός λαός και κυβέρνηση θα έχει και το ευρώ θα χρησιμοποιεί», διαβεβαίωσε. «Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος για την κοινωνική ασφάλεια, την οικονομική σταθερότητα και την ισότιμη συμμετοχή της χώρας στην ευρωζώνη» ανέφερε.

Στο μόνο πραγματικό δίλημμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης είναι: «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ», όλες και όλοι μαζί, θα δώσουμε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καθαρή και ισχυρή εντολή εξουσίας, είπε ο κ. Τσίπρας για την άμεση ακύρωση του Μνημονίου και την επαναδιαπραγμάτευση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε αναλυτικά στο θέμα των συντάξεων και στην πολιτική υγείας που θα ακολουθήσει το κόμμα του, με βάση το πρόγραμμά του και με αφορμή τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει για την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ.

Για το πρώτο θέμα είπε ότι οι συντάξεις του ελληνικού λαού δεν κινδυνεύουν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που με το κυβερνητικό πρόγραμμά του, θα ακυρώσει το Μνημόνιο και εγγυάται την αξιοπρεπή διαβίωση των συνταξιούχων και πρόσθεσε ότι οι συντάξεις του ελληνικού λαού κινδυνεύουν μόνον από τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο που εγγυώνται το Μνημόνιο.

Κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι δεσμεύτηκαν και υπέγραψαν το Μνημόνιο και τώρα το αμφισβητούν και λένε ότι δήθεν θα διαπραγματευτούν τα μέτρα που αποφάσισαν.

Για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι βρίσκεται σε «παραλήρημα της εκλογικής απελπισίας του γι’ αυτό που τον περιμένει στις 17 Ιουνίου» και πρόσθεσε ότι «ξεπέρασε και τον Μαυρογιαλούρο».

Ανέφερε ακόμη ότι ο κ. Σαμαράς υπόσχεται τώρα ότι θα διεκδικήσει την αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων στα επίπεδα που ήταν το 2009 ενώ στο δεύτερο Μνημόνιο, έχει υπογράψει την ακόμα μεγαλύτερη περικοπή και των κύριων και των επικουρικών συντάξεων μετά τον Ιούνιο.

Τόνισε ότι το «επαναδιαπραγμάτευση υπάρχει» του σήμερα είναι το «λεφτά υπάρχουν» του 2009.

Χαρακτήρισε αμετανόητο τον κ. Λοβέρδο, καθώς «μοιράζει δεξιά κι αριστερά – και κυρίως αριστερά – τις δικές του ευθύνες».

Αναφερόμενος εξάλλου στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία, τόνισε μεταξύ άλλων ότι στόχος είναι η εξασφάλιση των απαραίτητων φαρμάκων για τους ασθενείς σε κάθε περίπτωση και ο έλεγχος των παράλληλων εξαγωγών.

Τα άμεσα μέτρα παρέμβασης είναι:

1. Η ακύρωση του Μνημονίου. Συνεπώς και της πρόβλεψής του για παραπέρα μείωση των δημόσιων δαπανών για την υγεία.

2. Η πάταξη της διαφθοράς.

3. Η οικονομική στήριξη του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να διασφαλιστεί το αναγκαίο επίπεδο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Η άμεση ενίσχυση και ανάπτυξη της λειτουργίας των εργαστηριακών υποδομών του ΙΚΑ - ΕΟΠΥΥ, ώστε να σταματήσει η μεγάλη αιμορραγία πόρων προς τα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα.

4. Η εξασφάλιση των απαραίτητων φαρμάκων για τους ασθενείς σε κάθε περίπτωση.

Ο έλεγχος των παράλληλων εξαγωγών.

Η δημιουργία εθνικής φαρμακαποθήκης και μελέτης ανάπτυξης εθνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Η επιτάχυνση της υλοποίησης λειτουργικού, πλήρους και ασφαλούς συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, προμηθειών, ιατρικού εξοπλισμού.

Η στήριξη της εγχώριας παραγωγής φαρμάκων.

5. Η κατάργηση του εισιτηρίου των πέντε ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία.

Δωρεάν πρόσβαση σε ανέργους, απόρους, χαμηλοσυνταξιούχους και ευπαθείς ομάδες σε ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη άμεσα και σταδιακά για όλους.

6. Η κάλυψη των αναγκών σε απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό για τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων και των κέντρων υγείας.

Η κατάργηση του εφαρμοστικού νόμου του Μνημονίου για την υγεία (Ν 4052/12) και η ακύρωση των αλόγιστων συγχωνεύσεων νοσοκομειακών μονάδων.

Η αναστολή της εφαρμογής των κλειστών ενοποιημένων νοσηλίων για τα δημόσια νοσοκομεία.

Ο περιορισμός στις συμβάσεις με τα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Η αποτροπή της εξελισσόμενης ιδιωτικοποίησης των νοσοκομείων Ντυνάν, Ωνασείου και άλλων.

7. Η οικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης με τους λειτουργούς της υγείας, με αποπληρωμή των δεδουλευμένων στους νοσοκομειακούς και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για σταδιακή εξόφληση δεδουλευμένων και χρεών προς τους συνεργαζόμενους με τα ασφαλιστικά ταμεία.

8. Θα ξεκινήσουμε και τις διαδικασίες για την ανέγερση νέου Νομαρχιακού Νοσοκομείου στην Πρέβεζα, δημόσιου και χωρίς ΣΔΙΤ. Και θα ξεκινήσουμε τις διαδικασίες, αλλά και θα το ολοκληρώσουμε.

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα ανοικοδομήσει το νοσοκομείο Πρέβεζας και θα εργαστεί για την ανάπτυξη της περιοχής.

 Απόσπασμα από την ομιλία του Αλ.Τσίπρα 

 

 

>