lefkada-news

Περιμένουν τα Καναντέρ στο Άκτιο

Με προβλήματα –τα οποία ξεκινούν από την έλλειψη κονδυλίων για την πυρόσβεση-συνεχίζεται η αντιπυρική περίοδος στην χώρα. Οι πρώτες πυρκαγιές έχουν ήδη θέσει σε συναγερμό τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες βρίσκονται σε ετοιμότητα , ωστόσο η έλλειψη υποδομών και έως τώρα τουλάχιστον και των Καναντέρ από το Άκτιο είναι ένα ζήτημα που απασχολεί φορείς και τοπικές κοινωνίες.

Σύμφωνα με το διοικητή της Π.Υ Πρέβεζας και τις δηλώσεις που έκανε στη Δημοτική Ραδιοφωνία, Απόστολο Βαδέκη δεν υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και σε επίγεια μέσα, ωστόσο έχει καθυστερήσει η διάθεση των πόρων που δίνονται στην αυτοδιοίκηση για την κάλυψη δράσεων αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών.

Η καθυστέρηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να μην εκτελεστούν εγκαίρως απαραίτητες εργασίες όπως ο καθαρισμός βλάστησης για τη μείωση του κινδύνου στα περιαστικά δάση, άλση κ.λπ., καθαρισμός-έλεγχος χωματερών, ενίσχυση εθελοντικών ομάδων σε επίπεδο δήμων, καθώς και θέματα εξοπλισμού (βυτιοφόρα, γεννήτριες, ασύρματοι κ.λπ.) και λειτουργικά έξοδα (υπερωρίες μη μόνιμου προσωπικού, καύσιμα κ.λπ.).

Σύμφωνα με τον κ. Βασδέκη η καθυστέρηση αυτή ενδεχομένως να δυσκολέψει τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, κι αυτό γιατί η προσβασιμότητα των δασικών δρόμων δεν κρίνεται ικανοποιητική. Ωστόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές έχοντας μάλιστα ξεκινήσει εδώ και καιρό μέσω ραδιοφωνικών σποτ και μηνυμάτων προς τον ηλεκτρονικό τύπο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο μεγάλο ζήτημα της πρόληψης των συμβάντων.

2012-06-25

epiruspost.gr

>