lefkada-news

Αθώοι οι 13 κατηγορούμενοι στην Πρέβεζα για τη δράση τους στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών

Το Μονομελές Πλημ/δικείο Πρέβεζας, αθώωσε πανηγυρικά σήμερα το μεσημέρι, εν μέσω χειροκροτημάτων από το ακροατήριο, τους 13 συνδικαλιστές-εκπροσώπους σωματείων-εργαζομένους που συμμετείχαν σε πολιτικές διαμαρτυρίες κατά πλειστηριασμού λαϊκής κατοικίας στο δικαστικό μέγαρο Πρέβεζας το 2016 και το 2017 και “σύρθηκαν” σε δύο δίκες, κατηγορούμενοι για παράνομη βία κατά συναυτουργία (οι 9 από αυτούς) και για παράνομη βία από κοινού (άλλοι 9 από αυτούς).

Επρόκειτο για 12 εκπροσώπους σωματείων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ και μεταξύ τους στελέχη του ΚΚΕ, και ενός μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Συνέλευσης Συντονισμού Εργαζομένων Ανέργων Πρέβεζας.

Το δικαστήριο αποφάσισε μετά και τις καταθέσεις των μαρτύρων, τις απολογίες και την υπερασπιστική γραμμή των δικηγόρων των κατηγορουμένων, πως δεν αποδεικνύεται σε καμία περίπτωση η κατηγορία της άσκησης βίας και αθώωσε τους κατηγορούμενους, συνεκτιμώντας ενδεχομένως και το συνταγματικό δικαίωμα στην πολιτική διαμαρτυρία και το συνταγματικό δικαίωμα στη διατήρηση ενός minimum βιοτικού επιπέδου για όλους τους πολίτες της χώρας.

Την υπεράσπιση ενός εκ των κατηγορουμένων είχε αναλάβει ο Βασίλειος Γιάπρος (δικηγόρος Πρέβεζας), ενός ακόμη ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος (δικηγόρος Πρέβεζας) και τους υπόλοιπους 11 υπερασπίστηκε η Όλυ Τσουμάνη (δικηγόρος Ιωαννίνων και στέλεχος του ΚΚΕ).

Τον Απρίλιο του 2020 για τη δράση τους στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας, θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου ακόμη 6 στελέχη του ΚΚΕ στην Πρέβεζα, σε νέα δίκη.

πηγή  10/10/2019 10.40

>