lefkada-news

Προσπάθεια να “ξεκλειδώσει” η σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό

Μπορεί η Πρέβεζα πολύ σύντομα να έχει τη δική της σύνδεση με τους μεγάλους οδικούς άξονες μέσω του Άκτιο-Αμβρακία (η κεντρική φωτογραφία είναι από το κομμάτι του αυτοκινητόδρομου που έχει ήδη παραδοθεί), ωστόσο θα δώσει εντελώς διαφορετικό στρατηγικό χαρακτήρα στην περιοχή μας η σύνδεση με την Ιόνια Οδό μέσω του κόμβου της Φιλιππιάδας, έργο το οποίο ούτε καν είχε προβλεφθεί στον αρχικό σχεδιασμό του αυτοκινητόδρομου.

Όπως έχουμε αναφέρει σε ρεπορτάζ μας, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης πόνταρε στο “εργαλείο” της επέκτασης του φυσικού αντικειμένου των 5 αυτοκινητοδρόμων, ώστε να “ξεκλειδώσουν” και τα κομμάτια των αυτοκινητοδρόμων, όπως η σύνδεση της Πρέβεζας, που βρίσκονται σε στάδιο μελετών.

Ειδικότερα, το Υπουργείο προχωρά στην πρόσληψη εξειδικευμένου σύμβουλου για την υποστήριξη της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων κατασκευής συγκοινωνιακών έργων με σύμβαση παραχώρησης για το "φλέγον" θέμα της επέκτασης του φυσικού αντικειμένου των 5 αυτοκινητόδρομων, δηλαδή της Ιόνιας και της Νέας Οδού (1 σύμβαση), της Ολυμπίας και του Μορέα και τέλος του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου και του Ε65, σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com

Κατά τον Υπουργό υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού προκειμένου να ξεκινήσει το αίτημα διαβούλευσης και έγκρισης από τις Ευρωπαϊκές Αρχές.

Παρ' όλα αυτά η Κυβέρνηση και η Βουλή που θα προκύψουν από τις βουλευτικές εκλογές θα έχουν την ευθύνη της χάραξης στρατηγικής για το τι μέλλει γενέσθαι με τη σύνδεση της Πρέβεζας. Από την απερχόμενη ηγεσία πάντως του Υπουργείου έγινε μία καλή προεργασία για να μείνει το έργο στα... αζήτητα, όπως και ολόκληρη η περιοχή μας, όπως γινόταν κατά το πρόσφατο παρελθόν.

πηγή  20/6/2019 13.05

>