lefkada-news

Όλα όσα μπορείτε να κάνετε στη Θεσσαλονίκη αυτό το σαββατοκύριακο!

Η πόλη έχει μπει εδώ και μέρες σε γιορτινούς ρυθμούς κι έχει φορέσει τα καλά της για να υποδεχτεί επισκέπτες που θέλουν να γνωρίσουν ή να ξαναζήσουν τη μαγεία της χριστουγεννιάτικης Θεσσαλονίκης.

Όσοι αποφασίσουν να μείνουν τις ημέρες αυτές στην πόλη έχουν πολλές επιλογές για διασκέδαση, αλλά και αγορές.

Στο λιμάνι στήνεται χριστουγεννιάτικο Flea Market, ενώ στον ίδιο χώρο το KIDOT περιμένει τους μικρούς μας φίλους για ένα ταξίδι στον... Christmas Planet!

Τα Καστοριανά Ραγκουτσάρια έρχονται και πάλι για να αναστατώσουν το κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ όσοι θέλουν να κινηθούν περιφερειακά, δεν μπορούν να βρουν καλύτερη επιλογή από το Μαγεμένο Στρατόπεδο στη Σταυρούπολη.

Σταθερές αξίες στο καλεντάρι της διασκέδασης αποτελούν οι θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, ενώ οι νυχτερινές πίστες διευρύνουν το εορταστικό πρόγραμμά για όσους θέλουν να το γλεντήσουν μέχρι πρωίας.

Δείτε όσα ξεχώρισε το Thestival για σας και κάνετε την επιλογή σας:

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Τα Καστοριανά Ραγκουτσάρια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

kastoria.jpg

Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, από τις 12:00μμ έως τις 3:00μμ. στην πλατεία Αριστοτέλους θα πραγματοποιηθεί μουσικό δρώμενο, από μπουλούκι (ομάδα) Καστοριανών καρναβαλιστών με τη συνοδεία χάλκινων μουσικών οργάνων.

Σκοπός της δράσης να γνωρίσει τη μεγαλύτερη δυνατή απήχηση ο θεσμός των Ραγκουτσαριών, (Καστοριανό καρναβάλι) το κορυφαίο πολιτισμικό γεγονός του Δήμου Καστοριάς το οποίο οφείλουμε να αναδεικνύουμε στην υπόλοιπη Ελλάδα και όχι μόνο.

Τα Καστοριανά Ραγκουτσάρια εντυπωσιάζουν, με την ιστορία τους, την ονομασία τους και τα μουσικά τους ακούσματα κι αποτελούν αφορμή, για διαπολιτισμικό διάλογο.

Συναυλία στο μετρό

metro synaylia.jpg

Δύο σταθμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης θα φιλοξενήσουν συναυλία και θεατρικό έργο αυτά τα Χριστούγεννα, δίνοντας την ευκαιρία να επισκεφθούν οι πολίτες τους χώρους του έργου και να μεταφερθεί έως κι εκεί το εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων.

Η συναυλία θα γίνει στις 23 Δεκεμβρίου, ενώ έπεται το θεατρικό του ΚΘΒΕ στις 29 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα η εορταστική συναυλία διοργανώνεται από την Αττικό Μετρό Α.Ε. και τον Δήμο Καλαμαριάς και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 12:00 στο Σταθμό «Καλαμαριά», της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης (είσοδος από την οδό Μεταμορφώσεως). Εκεί, η Φιλαρμονική Ορχήστρα και η Μικτή Χορωδία Δήμου Καλαμαριάς θα εκτελέσει έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών.
Σολίστ η μέτζο σοπράνο Θάλεια Μαυρίδου.
Διευθύνει ο Ιωάννης Κούκας.

Διευκρινίζεται ότι η είσοδος θα επιτραπεί μόνο σε ενήλικες και όσοι θελήσουν να την παρακολουθήσουν, καλούνται να φροντίσουν για κατάλληλα υποδήματα, καθώς η συναυλία θα γίνει μέσα σε εργοτάξιο.

Η επόμενη εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου στις 18:00 και θα συνοδευτεί από μια θεατρική εκδήλωση του ΚΘΒΕ.

ΔΡΑΣΕΙΣ:

Christmas Flea Market & Street Food

Flea.jpg

Το Thessaloniki Christmas Flea Market έρχεται για 3 ημέρες στην εμβληματική Αποθήκη Γ’, εντός του Λιμανιού! Από την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου σας υποδεχόμαστε στη Χριστουγεννιάτικη έκδοση των Flea Markets!

Έχοντας ξεκινήσει τα Flea Markets από τον Σεπτέμβριο του 2016 στον πολυχώρο του Μύλου, είχανε την ευκαιρία να βρεθούνε και σε άλλους εμβληματικούς χώρους όπως το νέο Δημαρχειακό Μέγαρο, το Lab’ Attoir και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους είναι κάθε φορά να συστήνουν έναν εναλλακτικό χώρο της πόλης για τη μεγάλη αυτή γιορτή!

Υπάρχει όρεξη να δείξουν στον κόσμο την ευκαιρία να ανταλλάξει πράγματα, να μάθει την εναλλακτική χρήση παλιών αντικειμένων, να μάθει την αξία του παλιού και τη χαρά να το μεταποιείς σε κάτι νέο.

Να διασκεδάζουν όλοι μαζί, γνωρίζοντας νέες κουλτούρες μέσω της γεύσης (street food), τα παιδιά να γίνονται ενεργά ερχόμενα σ’ επαφή με την κουλτούρα των Flea Markets, να ανακαλύψουν νέους θησαυρούς φτιαγμένους με αγάπη ή παλιούς θησαυρούς που υπάρχουν σκονισμένοι σε κάποιο ράφι για χρόνια!

• Τί θα περιλαμβάνει το Flea Market Thessaloniki:

o Αγορά με δίσκους, ρούχα, υποδήματα, κατασκευές, ηλεκτρικές συσκευές, έργα τέχνης, παιχνίδια, κοσμήματα, δημιουργίες, βιολογικά προϊόντα

o Street food: στόχος είναι να γνωρίσουμε όσες το δυνατόν περισσότερες γεύσεις

o Μουσικές εκδηλώσεις με DJs

o Μουσικές Χορωδίες

o Μπαρ

Info:

Αποθήκη Γ' Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Παρασκευή- Κυριακή 21-23 Δεκεμβρίου

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη

Ωράριο Λειτουργίας / Working Hours: 11:00 – 21:00

Μαγεμένο στρατόπεδο

Magemeno.jpg

Η μαγεία των Χριστουγέννων επέστρεψε και μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2019, ο Άγιος Βασίλης, ξωτικά και νεράιδες, ανοίγουν μια απέραντη αγκαλιά μέσα στο «Μαγεμένο Στρατόπεδο», στο στρατόπεδο Παύλου Μελά και χαρίζουν ψυχαγωγία, βιωματικά παιχνίδια, εμπειρίες, γνώση στα παιδιά μας.

Μουσικές συναυλίες, θέατρο, χορός, αφήγηση παραμυθιών, κουκλοθέατρο, ανιματέρ, ακροβατική γυμναστική, κατασκευές, μαγειρική, σκοποβολή, τοξοβολία, κομμωτική, face painting, διατροφοπαιχνίδια και περιβαλλοντική εκπαίδευση, δώρα και πολλές πολλές εκπλήξεις!

Μάλιστα οι διοργανωτές θα πρωτοτυπήσουν καθώς η αλλαγή του χρόνου θα γίνει με ποντιακά έθιμα και ένα ζωντανό μουσικό πρόγραμμα υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας!

Ώρες λειτουργίας: 17.00- 21.00

Detox closet

coq.jpg

Το Coq Au Zen σας προσκαλεί να δηλώσετε συμμετοχή στο πρώτο detox closet για να πουλήσετε, χαρίσετε ή ανταλλάξετε ρούχα, παπούτσια ή αξεσουάρ σε πολύ καλή κατάσταση την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου από τις 12.00 μέχρι τις 19.00.

Δεκτές συμμετοχές μέχρι 15 ατόμων με 3 κομμάτια maximum.

Στις μουσικές η Lito Lito-Eleni Kopaidou

Συμμετοχές με inbox message στη facebook page Coq Au Zen Bar Bistro

Info:

Coq Au Zen, Βαλαωρίτου 37

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου από τις 12:00

 

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ 

22/12/2018 10.18

>