lefkada-news

Ελκυστικοί οι χειμερινοί, τουριστικοί, προορισμοί της Ηπείρου…

Ιδανική ευκαιρία για μία κοντινή ή πιο μακρινή απόδραση φάνταζε μέχρι πριν από μερικά χρόνια ο ερχομός των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Οι συνθήκες όμως άλλαξαν και η οικονομική λιτότητα έχει αναγκάσει τους περισσότερους πολίτες να εγκαταλείπουν την ιδέα των διακοπών αυτών.

Την τελευταία τριετία λοιπόν έχει μειωθεί δραματικά το ποσοστό όσων αποφασίζουν να κάνουν χειμερινές διακοπές. Και φυσικά αυτό είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε οικονομική δυσπραγία δεκάδες επιχειρηματίες της Ηπείρου που δραστηριοποιούνταν κυρίως στον χειμερινό τουρισμό.

Χαρακτηριστικές ήταν οι περυσινές εικόνες με καταλύματα στο Ζαγόρι, τα οποία έμειναν κλειστά σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα καθώς η μειωμένη ζήτηση και το υψηλό κόστος, ειδικά για τη θέρμανση, έκαναν τη λειτουργία τους απαγορευτική.

Φέτος με πληθώρα επιλογών και τιμές που βρίσκονται στα ίδια με πέρυσι επίπεδα, σε ορισμένες περιπτώσεις και χαμηλότερες, οι δημοφιλείς χειμερινοί προορισμοί της Ηπείρου, ετοιμάζονται να υποδεχτούν όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές κατά τη διάρκεια των εορτών.

Τα πρώτα σημάδια που καταγράφονται στην περιοχή δείχνουν να είναι πιο αισιόδοξα από τα περυσινά καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, η πληρότητα στο Μέτσοβο και το Ζαγόρι φτάνει ήδη στο 40%.

Ακόμα και την τελευταία στιγμή μπορούν να βρεθούν δωμάτια, αφού, όπως λέει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων του Νομού Ιωαννίνων Κώστας Βλάχος, «τα τελευταία χρόνια έχουμε υπερπροσφορά καταλυμάτων στα Ζαγόρια, στο Μέτσοβο και στα Τζουμέρκα».

Οι τιμές ποικίλουν. Στα ορεινά του Νομού Ιωαννίνων μπορεί κάποιος να βρει δωμάτιο από πενήντα ευρώ τη βραδιά και να φτάσει μέχρι και τα εκατό σε ένα τετράστερο ξενοδοχείο.

Στην τιμή αρκετών ξενοδοχείων περιλαμβάνεται και το ρεβεγιόν.

Οι επιχειρηματίες του κλάδου επιχειρούν μέσα από ελκυστικά πακέτα και προσφορές να αντιστρέψουν το κλίμα και περισσότερο την ψυχολογία ώστε να καταφέρουν να πάρουν μια μικρή ανάσα μέσα στην κρίση.

Και φυσικά όσοι επιλέξουν την Ήπειρο για τις διακοπές τους, μπορούν να είναι σίγουροι ότι θα τους μείνουν αξέχαστες. Η μοναδική φυσική ομορφιά της περιοχής, οι επιλογές για εντυπωσιακές διαδρομές και η γνήσια φιλοξενία, οι μοναδικές τοπικές γεύσεις τα ήθη και τα έθιμα που συνοδεύουν τις ημέρες των εορτών αποτελούν την καλύτερη εγγύηση.

Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες μπορεί να απολαύσουν χιονισμένα τοπία και τα χιονοδρομικά κέντρα είτε στο Ανήλιο και το Μέτσοβο, είτε στη Βασιλίτσα.

epiruspost.gr

2013-12-09

>