lefkada-news

Η Ασσος

Η Ασσος
H χερσόνησος της Ασσου και το ομώνυμο θέρετρο βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Κεφαλονιάς στον Δήμο Ερρίσου. Σήμερα αποτελεί καθαρά τουριστική περιοχή, είναι πανέμορφη και εύκολα προσπελάσιμη σε μια εξαιρετική θέση κοντά στην διασημότερη παραλία της Κεφαλονιάς, τον Μύρτο.
Στην Άσσο μπορεί να φτάσει κανείς από το Αργοστόλι με λεωφορείο (μια φορά την ημέρα, με πύκνωση δρομολογίων την τουριστική περίοδο) ή με αυτοκίνητο. Η απόσταση είναι 30χλμ. Στη διαδρομή από το Αργοστόλι περνάει από πανέμορφες παραλίες μια από τις οποίες είναι ο διάσημος Μύρτος, τον οποίο δε νοείται να μην επισκεφτείτε στο πέρασμά σας. Μόλις διαβείτε το Μύρτο αρχίζετε να αντικρίζετε την χερσόνησο της Άσσου, στην οποία για να κατεβείτε πρέπει να ακολουθήσετε τον δρόμο που οδηγεί εκτός του κεντρικού περιφερειακού Αργοστολίου - Φισκάρδο. Η θέα από το κάστρο που πρέπει να επισκεφτείτε, αλλά και το μικρό ήρεμο και γραφικό λιμάνι θα σας αποζημιώσουν με το παραπάνω.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΥΡΤΟΥ
Αναμφισβήτητα, μια από τις ομορφότερες παραλίες στην Ελλάδα και παγκόσμια. Η άσπρη ακτή συναντά το μπλε της θάλασσας που είναι παρούσα σε κάθε πιθανή σκιά. Η θεά από την ενδιάμεση στάση ψηλά στο δρόμο σου κόβει την ανάσα.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΣΣΟΥ
Καθαρά νερά και βότσαλα στην παραλία της ’σσου.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΣΣΟΥ
Μικρή παραλία στην άλλη πλευρά του χωριού.

 

 

assos-kefalonia.gr

>