lefkada-news

Το Χειρόγραφο της Πράγας του Παναγιώτη Κονιδάρη

Πρώτη Έκδοση: 2007
Είδος: Ελληνική Λογοτεχνία

"Αν καταστρέφονταν όλα τα βιβλία του κόσμου και έπρεπε να διασώσεις μόνο ένα, ποιο θα ήταν αυτό;"

Η ήρεμη μέχρι τώρα ζωή του Ορφέα Παλαιολόγου παίρνει μια αλλιώτικη τροπή όταν ο θείος του, Αλέξανδρός Παλαιολόγος, δολοφονείται κατά την διάρκεια μια έρευνας που έκανε για το χειρόγραφο Βόινιτς, ένα μυστηριώδης και εικονογραφημένο βιβλίο γραμμένο σε μια άγνωστη γλώσσα. Ο Ορφέας αποφασίζει να συνεχίσει τις έρευνες που έκανε ο θείος του και κάπως έτσι ξεκινάει η απίστευτη περιπέτεια του.

Ο Ορφέας λοιπόν ψάχνει να βρει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από το χειρόγραφό Βόινιτς και φυσικά να βρει ποιός ευθύνεται για τον θάνατο του θείου του. Το χειρόγραφο αυτό πέρασε από πολλά χέρια μέσα στους αιώνες και κανείς δεν κατάφερε να το αποκρυπτογραφήσει. Κάποιοι όμως δεν θέλουν να αποκρυπτογραφηθεί και να βγει στο φως της δημοσιότητας, κάποιοι που είναι διατεθειμένοι να σκοτώσουν για αυτό. Η ζωή του Ορφέα κινδυνεύει αλλά είναι αποφασισμένος να φτάσει στο τέλος, να βρει την αλήθεια όποια κι αν είναι.

Μια αναζήτηση γεμάτη περιπέτεια αλλά και γνώσεις θα οδηγήσει τον Ορφέα στην Ρώμη και την Πράγα όπου διαδραματίζεται το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας. Οι Ναίτες ιππότες, οι Ροδόσταυροι, οι ελευθεροτέκτονες αλλά και ένα σωρό γνωστά πρόσωπα της ιστορία μας μπλέκονται μέσα στο βιβλίο που είναι γεμάτο μυστήριο, συνωμοσίες και αποκρυφισμό.

Το βιβλίο αυτό είναι καταπληκτικό! Τα ιστορικά γεγονότα είναι αληθινά και εξακριβωμένα και ο τρόπος γραφής του Παναγιώτη Κονιδάρη έχει απίστευτη ροή και συνοχή. Το Χειρόγραφο της Πράγας είναι ένα εκπληκτικό βιβλίο, μια ωραία ιστορία που εκτυλίσσεται με συναρπαστικό τρόπο και εξαιρετική χρήση της ελληνικής γλώσσας. Οι απρόσμενες εξελίξεις σε κάθε σελίδα αλλά και το απρόβλεπτο τέλος θα σας ενθουσιάσουν. Το μόνο που έχω να πω είναι: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ.

bibliosimo.gr

2012-08-21

>