lefkada-news

Μαρμελάδες για φίλεμα

Η αφορμή ήταν η υπερπαραγωγή της νεραντζιάς του κήπου. Έγινε η πρώτη μαρμελάδα εσπεριδοειδών σύμφωνα με τη συνταγή απ` το δευτέρι της νόνας. Οι μαρμελάδες δεν έμειναν στο ράφι για διακόσμηση. Έγιναν φίλεμα γευστικό και μυρωδάτο. Και άλλα φρούτα μπήκαν στην κατσαρόλα και οι γυάλες με το χρυσοκόκκινο περιεχόμενο πλήθυναν και έγιναν πάλι φίλεμα.

Τότε ήρθε η ιδέα. Να γραφούν οι συνταγές με τις μαρμελάδες σε ένα πρακτικό βιβλιαράκι - πρόσκληση και πρόκληση για παρασκευή γνήσιας και χειροποίητης μαρμελάδας από την κάθε μία από μας. Γευστική απόλαυση στο πρωινό, γνήσια λιχουδιά για τα παιδιά, γλυκές γαρνιτούρες στις τάρτες και απέραντη χαρά όταν τη φιλεύουμε.

Θα μου πείτε η ζάχαρη, οι θερμίδες; Έχετε δίκιο. Μπορείτε να λιγοστέψετε την άσπρη ή μαύρη ζάχαρη ανάλογα με την προτίμησή σας και να είναι εξίσου γευστική. Στο τέλος μερικά "εξωτικά" φρούτα μας ζήτησαν να έλθουν στο πανηγύρι της μαρμελάδας... και τα καλέσαμε. Όπως θα δείτε γίνονται εύκολα, γρήγορα και κεφάτα... Και είναι κάτι δικό σας. Εσείς το φτιάξατε... (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ)
 

Διατίθενται σε όλα τα βιβλιοπωλεία

2013-01-23

>