lefkada-news

50 ημέρες που άλλαξαν τον κόσμο

Ο ρους της ιστορίας κυλάει βαθιά και συχνά περνάει απαρατήρητος κάτω από τους ελαφριούς κυµατισµούς της καθηµερινότητας. Αλλά σε κάποιες περιπτώσεις, οι κυµατισµοί αυτοί αποκτούν δυσθεώρητο ύψος, και τα γεγονότα µίας και µόνο µέρας µπορούν να αλλάξουν το νόηµα της ανθρώπινης ιστορίας, του παρελθόντος, αλλά και του µέλλοντος.

Τέτοια γεγονότα αποτελούν το θέµα του βιβλίου. Οι 50 ηµέρες που άλλαξαν τον κόσµο. Κάποιες από τις ηµέρες που περιγράφονται εδώ σηµατοδοτούν το τέλος µιας εποχής, ενώ κάποιες την αρχή µιας άλλης. Πολλές από αυτές είναι αιµατοβαµµένες, άλλες σηµαδεύτηκαν από καίριες αποφάσεις ή ανακαλύψεις που άλλαξαν για πάντα τον κόσµο. Όλες τους όµως είναι ανεξίτηλα σύµβολα της εποχής τους.

Η ιστορία ξεκινάει σχεδόν 2500 χρόνια πριν, στις 28 Σεπτεµβρίου του 480 π.Χ., όταν οι Αθηναίοι κατατρόπωσαν τον περσικό στόλο στη ναυµαχία της Σαλαµίνας. Αν οι Πέρσες είχαν επικρατήσει τότε, ίσως σήµερα να µην είχαµε ακούσει τα ονόµατα του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη ή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η δε δηµοκρατία µπορεί να µην υπήρχε καν ως έννοια. 50 τέτοια γεγονότα, µε αποκορύφωµα την 11η Σεπτεµβρίου 2001 και την καταστροφή των ∆ίδυµων Πύργων της Νέας Υόρκης, απαρτίζουν αυτό το περιεκτικό και συναρπαστικό χρονικό της ανθρώπινης ιστορίας.

Παρουσίαση του συγγραφέα

O Hywel Williams είναι ιστορικός, δηµοσιογράφος και τηλεοπτικός παραγωγός. Οι ιστορικές του µελέτες µε αντικείµενο την πολιτική ζωή της Μεγάλης Βρετανίας έχουν αποσπάσει σειρά διακρίσεων από τον αγγλικό τύπο. Είναι επίτιµος καθηγητής του Πανεπιστήµιου της Ουαλίας.

Έκδοση: 2010
ISBN: 978-960-6680-87-8
Εκδόσεις: IntroBooks
Συγγραφέας: Hywel Williams

>