lefkada-news

Κατερίνα Παπανικολάου "Ραντεβού πίσω στο χρόνο"

Η ηρωίδα βιώνει μια μάλλον ήρεμη καθημερινότητα. Εξαίρεση, ίσως, στον κόσμο της η «θανάσιμη», μέλλουσα πεθερά της και κάποιες μικροατασθαλίες του παρελθόντος. Η αδερφή της ζει με το σύνθημα «άδραξε τη μέρα». Τη γυναικεία αυτή συντροφιά συμπληρώνει η γιαγιά, που θυμίζει διασταύρωση Σφίγγας και στρατηγού εν αποστρατεία. Μέχρι να αποκαλυφτούν τα μυστικά που έκρυβε και που δε θα αφήσουν ασυγκίνητο κανέναν.

Η Κατερίνα Παπανικολάου κινεί αριστοτεχνικά τα νήματα και τους ήρωές της, φτιάχνοντας ένα πολύχρωμο μωσαϊκό που αντιστοιχεί με ακρίβεια στην πολυπολιτισμική πρωτεύουσα της Αιγύπτου. Τα βιώματα, οι συμπεριφορές και οι αντιδράσεις των τριών γυναικών και του άντρα που «τρυπώνει» στην παρέα τους δίνονται ανάγλυφα, επιτρέποντάς μας να οικειοποιηθούμε το δικό τους ταξίδι.

Το «ραντεβού πίσω στο χρόνο» είναι ένα κίνητρο για να δούμε κάτω από ένα άλλο πρίσμα όσα θεωρούμε δεδομένα. Γιατί υπάρχουν στιγμές στη ζωή που το παρελθόν παύει να είναι μια καλώς ή κακώς φυλαγμένη ανάμνηση και γίνεται ορμητικό ποτάμι που σε προκαλεί να παλέψεις για ένα καλύτερο μέλλον.

Ραντεβού πίσω στο χρόνο: ένα δροσερό και απολαυστικό ταξίδι σε όσα ζήσαμε κι όσα ελπίζουμε να ζήσουμε ακόμα.

2011-07-16

>