lefkada-news

Από τις 20 Ιανουαρίου η μεγάλη γιορτή του βιβλίου στην Κλαυθμώνος

Η «Εκποίηση - Παζάρι Βιβλίου 2012» οργανώνεται για μια ακόμη χρονιά στην Πλατεία Κλαυθμώνος από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών - Βιβλιοπωλών Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.Β.Ε.) από τις 20 Ιανουαρίου μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου 2012.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκδήλωση για το βιβλίο στην Ελλάδα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια όσον αφορά τον αριθμό των εκδοτών που συμμετέχουν» είπε στο «Βήμα» ο εκδότης και πρόεδρος του Ε.Σ.Ε.Β.Ε. Ηλίας Μπουκουμάνης. «Πέρυσι είχαμε πάει πολύ καλά. Φέτος, εξαιτίας της κρίσης αναμένουμε μια μείωση της τάξεως του 20%. Πάντως τα βιβλία θα πωληθούν κάτω του κόστους, θέλουμε ο κόσμος να έλθει στο κέντρο της Αθήνας και επιπλέον να αδειάσουν οι αποθήκες μας ούτως ώστε να πάρει μια ανάσα και ο εκδοτικός κόσμος» συμπλήρωσε.

Εκατόν πενήντα (150) εκδότες θα εκποιήσουν 500.000 βιβλία σε τιμές που αρχίζουν από 0,50 ευρώ. Από τα βιβλία που θα διατεθούν φέτος, το 50% θα έχει τιμή πώλησης κάτω από 3 ευρώ ενώ το 90% έχει τιμή πώλησης κάτω των 5 ευρώ.

Σε θερμαινόμενη σκεπαστή κατασκευή σε χώρο 1000 τετραγωνικών μέτρων στην καρδιά της Αθήνας μπορείτε να βρείτε βιβλία όλων των ειδών σε απίστευτα χαμηλές τιμές. Οι εκπτώσεις των βιβλίων στην εκποίηση - παζάρι αρχίζουν από 70% και σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν και το 90%. Τα σωματεία που διοργανώνουν την εκδήλωση ελέγχουν σχολαστικά τους τίτλους και τις τιμές των βιβλίων ώστε οι εκπτώσεις να είναι πραγματικές.

Εκεί θα βρείτε βιβλία όλων των ειδών και όλων των κατηγοριών για όλες τις ηλικίες. Ο μοναδικός περιορισμός είναι ότι τα βιβλία που εκποιούνται πρέπει να έχουν εκδοθεί μέχρι και το 2006 (όχι αργότερα). Δηλαδή δεν υπάρχουν βιβλία που εκδόθηκαν το 2007 ή το 2008. Οι διοργανωτές κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια γι` αυτή την χρονιά, αναβάθμισαν το μηχανογραφικό τους σύστημα και αύξησαν τον αριθμό των διαθέσιμων ταμείων ώστε το κοινό να εξυπηρετείται πιο γρήγορα. Κατά το παρελθόν υπήρχε αρκετά μεγάλος χρόνος αναμονής στα ταμεία, κάτι που φέτος πρέπει να αποφευχθεί.

Εκποίηση - Παζάρι Βιβλίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος Από 20/1 έως 8/2/2012 Ωρες λειτουργίας καθημερινά και Κυριακές: 10.00 - 22.00

tovima.gr

2012-01-15

>