lefkada-news

Ιδανικά σνάκ για την παραλία

Ο υδράργυρος ολοένα κι ανεβαίνει κι οι εξορμήσεις μας στις πανέμορφες παραλίες όχι απλά αυξάνονται, αλλά πολλές φορές διαρκούν κι όλη μέρα. Ειδικά τα Σαββατοκύριακα, τι καλύτερο από το να περνάμε την ημέρα μας στην παραλία μαζί με την οικογένεια μας, το σύντροφο μας ή τους φίλους μας, κολυμπώντας, διαβάζοντας κάποιο βιβλίο, παίζοντας ρακέτες ή βόλεϊ, κάνοντας "watersports" ή ότι άλλο μας ευχαριστεί! Βέβαια υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι, όταν μετά από κάποιες ώρες το στομαχάκι μας αρχίσει να διαμαρτύρεται!!

Αν οι ώρες που περνάμε στην παραλία είναι αρκετές, πρέπει και να είμαστε προετοιμασμένοι και να έχουμε μαζί μας ορισμένα σνακ που θα μας βοηθήσουν να ρυθμίσουν την όρεξη μας, χωρίς όμως να μας βαρύνουν. Και φυσικά όταν λέμε ιδανικά σνακ για την παραλία, δεν εννοούμε ούτε καφτεδάκια σε ταπεράκι, ούτε τσιπς ή σφολιατοειδή.

Ιδανικά σνακ για την παραλία είναι αυτά που θα μας δώσουν την απαραίτητη ενέργεια, τις βιταμίνες και φυσικά την ενυδάτωση που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας, χωρίς να μας φορτώσουν με περιττές θερμίδες και κυρίως χωρίς να μας βαρύνουν και να μην μπορούμε ούτε να παίξουμε, ούτε να κολυμπήσουμε ούτε τίποτα. Κι απ` την άλλη βέβαια, ας μην ξεχνάμε ότι εκτός των άλλων απαγορεύεται να πέφτουμε στη θάλασσα με γεμάτο στομάχι!

Συνεπώς μερικές έξυπνες, θρεπτικές, υγιεινές και πολύ ελαφριές προτάσεις που αποτελούν ιδανικά σνακ για την παραλία, είναι τα εξής:

-Φρέσκα φρούτα εποχής
-Αποξηραμένα φρούτα
-Ανάλατοι ξηροί καρποί
-Στικς λαχανικών (πχ καρότα, που βοηθούν και στο μαύρισμα!)
-Μπάρες δημητριακών
-Κρακεράκια ολικής άλεσης
-Κριτσίνια ολικής ή πολύσπορα
-Φρέσκες σαλάτες

Και από ροφήματα,

-Άφθονο νερό
-Φρέσκοι φυσικοί χυμοί
-Ice tea χωρίς ζάχαρη
-Χυμοί λαχανικών (πχ με ντομάτα, που προστατεύει κι από εγκαύματα ή με καρότο κτλ)

Προσοχή:

-Να πίνετε αρκετό νερό ώστε να ενυδατώνεστε.
-Να μην έχετε μαζί σας τρόφιμα που αλλοιώνονται από την ζέστη και τον ήλιο (πχ σάντουιτς με τυριά κι αλλαντικά, γιαούρτια, αυγά κτλ) και πάντα ακόμη και τα παραπάνω να τα βάζετε σε σκιερό μέρος
-Να μην τρώτε μεγάλες ποσότητες και να πέφτετε στη θάλασσα, είναι επικίνδυνο!
-Αν θέλετε να έχετε μαζί σας κανονικό φαγητό στο τάπερ, φροντίστε για 3 ώρες μετά την κατανάλωση του να μην κολυμπήσετε, αλλά κι ούτε να αθληθείτε παίζοντας κάποιο παιχνίδι.

ΚΑΛΟ ΜΠΑΝΙΟ& ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!!

diatrofi.gr

2012-08-03

>