lefkada-news

Tο “καλό” πρωινό παραμένει απλά ένα υπέρογκο σε θερμίδες γεύμα

Το ξεκίνημα με ένα “γερό πρωινό” θεωρείτο ότι δίνει στον οργανισμό την ενέργεια που χρειάζεται, μέχρι την ώρα του μεσημεριανού, αποτρέποντας την παρόρμηση για πρόσληψη περισσότερων από τις απαιτούμενες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Αυτή την πεποίθηση έρχεται να καταδείξει ως λανθασμένη μια νέα γερμανική έρευνα που υποστηρίζει πως το “καλό” πρωινό παραμένει απλά ένα
υπέρογκο σε θερμίδες γεύμα.
Η έρευνα έδειξε πως οι άνθρωποι που καταναλώνουν ένα μεγάλο πρωινό εξακολουθούν να τρώνε την ίδια ποσότητα μεσημεριανού και βραδινού φαγητού με το να είχαν φάει ένα μικρότερο γεύμα το πρωί.
Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Μόναχο παρακολούθησε 400 άτομα για ένα δεκαπενθήμερο, κατά το οποίο γινόταν λεπτομερής καταγραφή του τι έτρωγαν, σε τι ποσότητα και ποια ακριβώς ώρα της ημέρας. Όσοι έτρωγαν 400 θερμίδες παραπάνω έτειναν να καταναλώνουν 400 θερμίδες περισσότερες και κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας.
Το πρωινό κρίνεται απαραίτητο για μια ισορροπημένη διατροφή, αφού η παράλειψή του μπορεί να οδηγήσει στην κατανάλωση λιγότερο υγιεινών τροφών στη συνέχεια του πρωινού, αφαιρώντας από τον οργανισμό τη δυνατότητα να αναπληρώσει σε διατροφική αξία το χαμένο γεύμα. Η μείωση, όμως, της ποσότητας που προσλαμβάνεται μπορεί να παίξει δραματικό ρόλο στην απώλεια βάρους, αφήνοντας ανεπηρέαστο τον ωφέλιμο διατροφικό παράγοντα.

πηγή: news24gr.blogspot                                                Δευτέρα 24.01.11

>