lefkada-news

“Αιώνια” μάχη με φόντο τον τίτλο

Το ντέρμπι ΟΣΦΠ-ΠΑΟ έχει πάντα ξεχωριστό ενδιαφέρον όμως αυτή τη φορά έχει και τεράστια βαθμολογική σημασία. Με νίκη οι ερυθρόλευκοι καπαρώνουν το πρωτάθλημα ενώ με τρίποντο οι πράσινοι θα ξαναμπούν δυνατά στη μάχη. Δείτε τα τελευταία νέα και το πρόγραμμα της Superleague.


19.30 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (ΝΕΤ)

Ο Βαλβέρδε είχε ευχάριστο πονοκέφαλο αφού όλοι οι παίκτες ήταν στη διάθεση του. Έτσι αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής τον Γιάννη Φετφατζίδη και τον Μοϊσές Ουρτάδο.

Κι αν για τον Ισπανό μάλλον ήταν αναμενόμενο αφού προέρχεται από μακρά απουσία, ο αποκλεισμός του νεαρού μέσου μοιάζει με έκπληξη.

Ο Βαλβέρδε επέλεξε τους Ρόμενταλ και Ζαϊρί εκτιμώντας ότι η εμπειρία τους θα του είναι πιο χρήσιμη από τον ενθουσιασμό του Φετφατζίδη.

Οι 18 παίκτες που πήρε μαζί του ο Ισπανός: Νικοπολίδης, Πάρντο, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ρ. Μπράβο, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Ρόμενταλ, Φουστέρ, Ντουντού, Ζαϊρί, Ριέρα, Πάντελιτς, Μιραλάς, Τζιμπούρ.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Μέγερι, Ν. Παπαδόπουλος, Γ. Παπαδόπουλος, Φετφατζίδης, Ποτουρίδης, Ουρτάδο.

Στον Παναθηναϊκό ο Ζεσουάλδο Φερέιρα χαρακτήρισε το ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο ως ματς της χρονιάς: «Παίζουμε με τον πρωτοπόρο της βαθμολογία και αυτό αποτελεί από μόνο του μεγάλο κίνητρο. Για εμάς είναι το ματς της χρονιάς. Μπορούμε να νικήσουμε και να τους πλησιάσουμε, μεταφέροντας τους πίεση, που θα βγει προς όφελος μας. Επειδή είναι πρώτοι, δεν σημαίνει πως είναι καλύτεροι. Πιστεύω πως έχουμε καλύτερη ομάδα και θέλω να το δείξουμε μέσα στο γήπεδο.»

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεση του τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, ενώ ο Κώστας Κατσουράνης ξεπέρασε το πρόβλημα με την ίωση, που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες ημέρες και θα είναι στην ενδεκάδα. Κανονικά προπονήθηκε και ο Σωτήρης Νίνης, ενώ αποκλείεται να αγωνιστεί στο ντέρμπι ο τραυματίας Χριστοδουλόπουλος.

Αφιέρωμα NewsIt: 50+1 χρόνια ντέρμπι "αιωνίων" στην έδρα των "ερυθρόλευκων"


17.15 Αστέρας Τρίπολης – Κέρκυρα (NOVA)
 
Ματς δίχως αύριο για τον Αστέρα που θέλει επιτέλους να εκμεταλλευτεί την έδρα του κάτι που έχει καταφέρει μόλις μία φορά φέτος. Ο Παύλος Δερμιτζάκης δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Ορόθκο αλλά είδε τον Πουλίδο να προπονείται και να τίθεται στη διάθεση του.
 
Από την άλλη η Κέρκυρα μπορεί να έχει διαφορά 5 βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη αλλά γνωρίζει πως σε πιθανή ήττα θα μπλέξει για τα καλά σε περιπέτειες. Οι “Φαίακες” βολεύονται και με ισοπαλία αν και ο Μπάντοβιτς τόνισε ότι η ομάδα του θα παίξει για τη νίκη. Εκτός αποστολής έμειναν οι Παρασκευαϊδης, Μίχος, Αποστολίδης.
 
19.30 Καβάλα – Πανσερραϊκός (NOVA)
 
Οι “αργοναύτες” θέλουν να εξαντλήσουν τις πιθανότητες για είσοδο στα πλέι οφ και γι` αυτό το τρίποντο αποτελεί μονόδρομο. Η ήττα από τον Εργοτέλη αποτελεί παρελθόν και όλη στην Καβάλα γνωρίζουν ότι έχουν να αντιμετωπίσουν μία ομάδα που δεν έχει να χάσει τίποτα. Εκτός μάχης είναι ο Πετκάκης.
 
Ο ουραγός της βαθμολογίας Πανσερραϊκός έχει λίγες πιθανότητες παραμονής αλλά οι παίκτες του Βούκοτιτς δεν πρόκειται να καταθέσουν τα όπλα αμαχητί. Η αποστολή τους είναι δύσκολη αφού αντιμετωπίζουν μία από τις πιο σταθερές ομάδες του πρωταθλήματος. Το κακό είναι ότι το ματς θα διεξαχθεί παράλληλα με το ντέρμπι και λίγοι θα είναι αυτοί που θα το παρακολουθήσουν.
 
19.30 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (ΝΕΤ)

>