lefkada-news

Η διαιτησία παράγκας ταφόπλακα για το Ελληνικό ποδόσφαιρο

Ακόμη μία ποδοσφαιρική γιορτή κατέληξε σε φιάσκο και υπεύθυνοι γι’ αυτό αυτήν τη φορά δεν ήταν ανεγκέφαλοι οπαδοί, αλλά οι εκπρόσωποι της ελληνικής διαιτησίας.

Ο Θανάσης Γιάχος και οι βοηθοί του,  Δημήτρης Σαραϊδάρης και Αντώνης Καρατζίκας κατάφεραν να γίνουν αρνητικοί πρωταγωνιστές στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, που διεξήχθη το Σάββατο στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο 37χρονος ρέφερι και οι βοηθοί του υπέπεσαν σε σωρεία λαθών και αναμφίβολα οι αποφάσεις τους έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπου οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 3-1 στην παράταση (1-1 η κανονική διάρκεια), κατακτώντας το 26ο Kύπελλο της ιστορίας τους και ως εκ τούτου το νταμπλ.

Πιο συγκεκριμένα ο διαιτητής του συνδέσμου Χίου και οι επόπτες, αρνήθηκαν δύο καταφανέστατα πέναλτι στον Αστέρα Τρίπολης: το πρώτο όταν ο Μανιάτης έδιωξε την μπάλα καθαρά με το χέρι πάνω στη γραμμή, και το δεύτερο σε μαρκάρισμα πάνω στον Ράγιος στην παράταση.

Παράλληλα, απολύτως δίκαια η ομάδα της Τρίπολης διαμαρτύρεται στο πρώτο ημίχρονο για μη αποβολή του Χολέμπας, ο οποίος χτύπησε τον αντίπαλό του, εντούτοις αντίκρισε μόνο την κίτρινη.

Μάλιστα το... σόου του Γιάχου ολοκληρώθηκε στο τέλος, όταν έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα εκτός περιοχής του Μπαρτολίνι στον Αμπντούν, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Τζιμπούρ.

Στα τελευταία λεπτά της παράτασης, οι παίκτες των δύο ομάδων ήρθαν στα χέρια στα τελευταία λεπτά, ανταλλάσσοντας μπουνιές, με αποτέλεσμα ο αγωνιστικός χώρος του Ολυμπιακού Σταδίου να μετατραπεί σε... αρένα, λόγω της νευρικότητας που υπήρχε από τα σφυρίγματα του Γιάχου.

Οι Αρκάδες προηγήθηκαν στο 13` με τον Ράγιος, ο Φουστέρ ισοφάρισε στο 42΄ και στην παράταση τα γκολ του Τζιμπούρ στο 98΄ και του Αμπντούν στο 119΄ με πέναλτι «σφράγισαν» το νταμπλ των «ερυθρολεύκων».

Πάντως όπως και να΄χει ο αποψινός τελικός κατέληξε σε... παρωδία, καθώς ο Γιάχος και οι βοηθοί του σφύριζαν ότι ήθελαν, επισκιάζοντας τον τελικό.

Άραγε η ΚΕΔ δεν θα πρέπει να επιληφθεί ώστε διαιτητές σαν τον Γιάχο να εξαφανιστούν από τον χώρο της διαιτησίας, προκειμένου να είναι επιτέλους οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων οι πρωταγωνιστές;


Ο αγώνας

Περισσότερα εδώ

2013-05-12

>