lefkada-news

Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να ξορκίσει την... κατάρα που ονομάζεται Λιόν

Λιόν - Ρεάλ Μαδρίτης (21:45, MEGA)

Η Ρεάλ Μαδρίτης επιθυμεί να βρεθεί για πρώτη φορά από τη σεζόν 2003-04 στην προημιτελική φάση του Champions League. H τύχη τα έφερε έτσι ώστε στο δρόμο της να βρεθεί και πάλι ο κακός της δαίμονας, η Λιόν.

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για 7η φορά στην ιστορία τους στη διοργάνωση και η Λιόν αγνοεί την ήττα απέναντι στη "βασίλισσα". Μάλιστα, την περυσινή σεζον οι δύο ομάδες είχαν τεθεί και πάλι αντιμέτωπες στη φάση των "16" με τους Γάλλους να επικρατούν με 1-0 (Μακούν) στο "Ζερλάν" και να αποσπούν ισοπαλία 1-1 από στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" (Ρονάλντο / Πιάνιτς).

Ρεάλ Μαδρίτης και Λιόν διασταύρωσαν για πρώτη φορά τα αγωνιστικά τους ξίφη στη φάση των ομίλων της περιόδου 2005-06 με τους, τότε, πρωταθλητές Γαλλίας να σημειώνουν τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη τους (3-0 Κάριου, Ζουνίνιο, Βιλτόρ) και να φεύγουν με την ισοπαλία 1-1 από τη Μαδρίτη (Γκούτι / Κάριου). Την αμέσως επόμενη σεζόν και πάλι στη φάση των ομίλων, η Λιόν νίκησε 2-0 στο Ζερλάν (Φρεντ, Τιάγκο) κι ενώ προηγήθηκε 2-0 στο "Μπερναμπέου", τελικά η Ρεάλ πήρε την ισοπαλία, 2-2 με τον Λορίς να αποκρούει πέναλτι του Φαν Νίστελροϊ στο τελευταίο λεπτό.

Η βασική διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια έχει να κάνει με την παρουσία του Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της Ρεάλ ο οποίος έχει εντυπωσιακή παράδοση κόντρα σε γαλλικές ομάδες, καθώς μετρά 8 νίκες, δύο ισοπαλίες κι έχει ηττηθεί μία φορά σε 11 αγώνες.

Στο αγωνιστικό μέρος ο Κλοντ Πιέλ θα στερηθεί των υπηρεσιών του Αργεντινού σέντερ-φορ, Λισάντρο Λόπες ο οποίος είναι τραυματίας. Από την πλευρά της Ρεάλ αναμένεται να κάνει ντεμπούτο ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ στην κορυφή της επίθεσης ενώ εάν ο Κριστιάνο Ρονάλντο αντικρίσει κίτρινη κάρτα θα χάσει τον επαναληπτικό του Ζερλάν.

Κοπεγχάγη - Τσέλσι (21:45, Novasports 1)

Για την Κοπεγχάγη και μόνο η παρουσία της στη φάση των "16" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης αποτελεί τεράστια επιτυχία. Αντίπαλός της εκεί είναι ένα από τα φαβορί για τον τίτλο, η Τσέλσι, η οποία όμως διανύει περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος και η θηλιά ολοένα και σφίγγει στο λαιμό του Κάρλο Αντσελότι.

Η Κοπεγχάγη, η οποία είναι η πρώτη ομάδα από τη Δανία που συμμετέχει στη συγκεκριμένη φάση, θα επιχειρήσει κόντρα στους Λονδρέζους να εκμεταλλευτεί την άριστη φυσική κατάσταση των παικτών της αλλά και τον παράγοντα έδρα αφού είναι αήττητοι σε πέντε εντός έδρας αγώνες, ξεκινώντας από τη νίκη στον περυσινό επαναληπτικό της φάσης των "32" του Europa League με αντίπαλο τη Μαρσέιγ.

Σε σχέση με τη φάση των ομίλων ο Κάρλο Αντσελότι θα έχει στα χέρια του ένα πολύτιμο όπλο, που ακούει στο όνομα, Φερνάντο Τόρες ο οποίος μαζί με τους Νικολά Ανελκά και Ντιντιέ Ντρογκμπά θα προσπαθήσουν να οδηγήσουν την Τσέλσι στη νίκη ή στο αποτέλεσμα εκείνο που θα απλουστεύσει την αποστολή της ενόψει του επαναληπτικού στο "Στάμφορντ Μπριτζ".

contra.gr

>