lefkada-news

Μπαρτσελόνα-Αρσεναλ και Σαχτάρ Ντόνετσκ-Ρόμα

Στο Camp Nou της Βαρκελώνης, η Μπαρτσελόνα θα υποδεχθεί την Αρσεναλ, η οποία με το 2-1 του πρώτου αγώνα στο Λονδίνο, έχει μπει -έστω και προσωρινά- στη θέση του οδηγού όσον αφορά στην υπόθεση πρόκριση στην οκτάδα.

Φυσικά τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα για τους Βρετανούς στην αναμέτρηση της Καταλωνίας, αφού απέναντί τους θα βρίσκεται η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης, η οποία είναι ικανή να ανατρέψει οποιοδήποτε εις βάρος της αποτέλεσμα, κάτι που καλείται να αποδείξει την Τρίτη επί ισπανικού εδάφους. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και πέρυσι στα προημιτελικά, με τον Μέσι να μετατρέπει το ματς σε παράσταση για έναν ρόλο και με τέσσερα προσωπικά τέρματα να χαρίζει τη νίκη πρόκριση στην Μπαρτσελόνα με σκορ 4-1 (α` ματς 2-2).

Στην αποστολή της Άρσεναλ Φαν Πέρσι και Φάμπρεγκας

Η Άρσεναλ έχει το προβάδισμα, μετά τη νίκη-ανατροπή με 2-1 στην πρώτη αναμέτρηση στο «Εμιρεϊτς», και ο Φαν Πέρσι αναμενόταν να χάσει τον αγώνα ρεβάνς, όταν τραυματίστηκε την περασμένη εβδομάδα στο γόνατο στον τελικό του Λιγκ Καπ με την Μπέρμιγχαμ, τραυματισμός που ο Βενγκέρ είχε δηλώσει θα τον κρατούσε εκτός αγωνιστικών χώρων για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες.

Παρ΄ όλα αυτά ο Φαν Πέρσι προπονήθηκε κανονικά την Δευτέρα και συμπεριελήφθηκε στην 19μελή αποστολή, από την οποία θα προκύψει η τελική 18άδα λίγο πριν από τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα.

Από την πλευρά του, ο Φάμπρεγκας είχε ένα πρόβλημα στο πόδι, αλλά ο Βενγκέρ υποστήριξε ότι περίμενε πως ο αρχηγός του θα ήταν έτοιμος για την αναμέτρηση. «Ο Φάμπρεγκας έκανε ένα τελικό τεστ την Δευτέρα και οι πιθανότητες είναι 90% να είναι εντάξει » τόνισε ο Φάμπρεγκας στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας και συνέχισε: «Είναι πολύ κρίσιμα όλα αυτά για εμάς, γιατί αποτελεί τον πιο σημαντικό κρίκο μεταξύ της άμυνας και της επίθεσης. Είναι επίσης ο αρχηγός της ομάδας και τον θέλουμε εκεί».

Πρόκριση με διεύρυνση του εντός έδρας αήττητου σερί, θα επιδιώξει η Σαχτάρ Ντόνετσκ την Τρίτη στον επαναληπτικό της φάσης των «16» για το Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο την Ρόμα. Οι Ουκρανοί μετρούν 11 σερί ευρωπαϊκούς αγώνες χωρίς ήττα στο γήπεδό τους και σε συνδυασμό με το υπέρ τους 3-2 από το ματς της Ρώμης, έχουν τον πρώτο λόγο για πρόκριση στα προημιτελικά.

Εκτός των άλλων, η Σαχτάρ έχει και την παράδοση με το μέρος της, αφού επί ουκρανικού εδάφους μετράει μία νίκη απέναντι στη Ρόμα, την περίοδο 2006/07 για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, όταν και είχε επικρατήσει 1-0 με τέρμα του Σιπριάν Μαρικά. Από την άλλη, οι Ρωμαίοι θα παρουσιαστούν με νέο τεχνικό στον πάγκο τους, αφού περίπου στα μέσα Φεβρουαρίου, ο Βιτσέντσο Μοντέλα πήρε τη θέση του Κλαούντιο Ρανιέρι, γεγονός που δίνει έξτρα ενδιαφέρον στην αναμέτρηση της Donbass Arena

Το πρόγραμμα της Τρίτης (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Ρόμα (3-2)
Μπαρτσελόνα-Αρσεναλ (1-2)

skai.gr

>