lefkada-news

Το ματς της χρονιάς για Τηλύκράτη και Πανλευκάδιο,τι λένε οι προπονητές τους-Σ.Πολίτης:να κερδίσει ο καλύτερος μακριά από φανατισμούς

Τηλύκράτης και Πανλευκάδιος θα αναμετρηθούν  σήμερα στον τελικό αγώνα των πλέιφ οφ του πρωταθλήματος της ΕΠΣ-Πρέβεζας Λευκάδας, που θα ξεκινήσει  στις 4.30μμ στο Δημοτικό Στάδιο Πλάτωνας Γρηγόρης. Ο Τηλυκράτης έχει το πλεονέκτημα της ισοπαλίας που σημαίνει ότι αποκλείεται από στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη Γ Εθνική, μόνο με ήττα.

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν το τελευταίο καιρό σε κόντρα και δικαστική αντιπαράθεση, λόγω της ένστασης του Πανλευκάδιου για την γνωστή ιστορία με την αλλαγή στον τελικό του κυπέλου και της απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΣ-Πρέβεζας Λευκάδας, που τελικά κατέπεσε μετά την έφεση του Τηλυκράτη και την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ. Έτσι οι ομάδες θα αγωνιστούν με τα προνόμια που έχουν κερδίσει οι παίκτες τους και οι προπονητές τους στους αγωνιστικούς χώρους, που εκτός του πλεονεκτήματος της ισοπαλίας δίνει στον Τηλυκράτη και την έδρα, που όπως είναι γνωστό είναι κοινή.

Το λόγο έχουν σήμερα λοιπόν οι αθλητές και οι προπονητές τους από τους οποίους ζητήσαμε να μας κάνουν μια δήλωση για τον σημερινό αγώνα.

Ξεκινάμε από τον  φιλοξενούμενο προπονητή Γιώργο Κατηφόρη που δήλωσε:

"Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες αφού ο νικητής θα είναι πρωταθλητής και θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την άνοδο στη Γ εθνική. Ο Tηλυκρατης έχει το πλεονέκτημα της ισοπαλίας , όμως εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος, έτσι κι αλλιώς θα κερδίσει η Λευκάδα."

Ο προπονητής του Τηλυκράτη Ανδρέας Παντζιαράς μας είπε:

Πείτε μας κάτι για το Κυριακάτικο ντέρμπι και τί πιστεύετε ότι είναι αυτό που θα καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα?
Τέτοια παιχνίδια συνήθως κρίνονται στις λεπτομέρειες, αλλά από όσα έχω δει ως τώρα, θεωρώ ότι έχουμε καλύτερη και πιο έμπειρη ομάδα και με την ώθηση που θα μας δώσει ο κόσμος, θα φτάσουμε εύκολα ή δύσκολα στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Εξάλλου μυστικά μεταξύ των δύο ομάδων δεν υπάρχουν, αφού οι περισσότεροι από τους εικοσι δύο, που θα αγωνισθούν την Κυριακή, έχουν υπάρξει συμπαίχτες στο παρελθόν.
Εμείς μπορεί σε αυτό τον αγώνα,να έχουμε επιπλέον το πλεονέκτημα των δύο αποτελεσμάτων, αλλά θα μπούμε στον αγωνιστικό χώρο με μοναδικό στόχο την νίκη.

Τί περιμένετε από τους παίχτες που θα επιλέξετε να αγωνισθούν σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι?
Περιμένω ότι οι παίχτες μου, θα κάνουν κατάθεση ψυχής στο γήπεδο την Κυριακή και θα τιμήσουν την φανέλα του Τηλυκράτη, γιατί θεωρώ ότι έτσι μόνο θα φθάσουμε στον στόχο μας.
Οι τελικοί αναδεικνύουν τους μεγάλους παίχτες και είναι παιχνίδια που πρέπει να κερδίζονται και να αφιερώνονται στον κόσμο.
Τι μήνυμα θα στέλνατε στους φιλάθλους της ομάδας ?
Δεν χρειάζεται να στείλω εγώ κάποιο ιδιαίτερο μήνυμα στους φιλάθλους μας, ξέρω ότι θα δώσουν βροντερό παρόν στο γήπεδο και θα είναι ο δωδέκατος παίχτης της ομάδας.

Ζητήσαμε επίσης από τον εντεταλμένο Σύμβουλο Αθλητισμού του Δήμου Σπύρο Πολίτη να μας κάνει μια δήλωση για το παιχνίδι της χρονιάς για το λευκαδίτικο ποδόσφαιρο. Ο κ Πολίτης τονίζει ότι πρέπει να κερδίσει ο καλύτερος, μακριά από φανατισμούς και μέσα στα αθλητικά πλαίσια. Διαβάστε παρακάτω την δήλωση του για το ματς:

"Η Λευκάδα πρέπει να αισθάνεται όμορφα γιατί:

1 Διαθέτει με απόδειξη πλέον τις δυο καλύτερες ομάδες της Α κατηγορίας.

2. Η πρωταθλήτρια θα είναι έτσι κι αλλιώς ομάδα δική μας, Λευκαδίτικη

3. Μια ομάδα της Λευκάδας, η πρωταθλήτρια, θα διεκδικήσει την άνοδο στην Γ Εθνική κατηγορία. Άρα σε κάθε περίπτωση κι όποιος κι αν είναι ο νικητής θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να τον στηρίξουμε στα μπαράζ ανόδου.  Στήριξη με αθλητικό τρόπο και αύριο και μετά. Στα 2 ντέρμπυ μεταξύ των ομάδων μας, απέδειξαν ότι γίνεται σοβαρή δουλειά.

Ας απολαύουμε τον αυριανό πολύ κρίσιμο αγώνα, μέσα στα αθλητικά πλαίσια, όπως πιστεύω ότι μέσα σ αυτά θα κινηθούν οι αθλητές και οι παράγοντες των ομάδων μας. Ας χειροκροτήσουμε όλοι μαζί και τον τελικό πρώτο και τον τελικό δεύτερο.

Ας τους παρακινήσουμε χωρίς ...φανατισμούς να μας δείξουν το ποδόσφαιρο που πραγματικά ξέρουν να παίζουν  κι ας δείξουμε και στους γείτονες μας που αύριο είμαι σίγουρος ότι θα προσέλθουν στο γήπεδο από τους όμορους νομούς, ότι μπορούμε να δούμε το παιγνίδι , ως αθλητική θεατρική παράσταση.

Ας κερδίσει ο καλύτερος ή ο τυχερότερος, πάντα μέσα στα αθλητικά πλαίσια και όλοι μαζί να βοηθήσουμε στην μετέπειτα δύσκολη πορεία του.
Μακριά από φανατισμούς, που κατά καιρούς και από συγκυρίες επικρατούν και όλα θα πάνε καλά.
Εμείς από πλευράς Δήμου έχουμε κάνει το καλύτερο δυνατό ώστε, αφ ενός να προετοιμαστούν οι ομάδες όπως ήθελαν και αφ ετέρου το γήπεδο να είναι στη καλύτερη δυνατή κατάσταση.
Καλό ΑΓΩΝΑ!"

 

Δύο ημέρες μετά την παρουσία της Ολυμπιακής Φλόγας στη Λευκάδα, που σκοπό είχε εκτός άλλων, να μεταλαμπαδεύσει τις αρχαίες αξίες των Ολυμπιακών αγώνων στο νησί μας, οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές, οι διαιτητές,  οι παράγοντες και οι φίλαθλοι πρέπει να κάνουν πράξη  το «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» , να βοηθήσουν να γίνει ένα καλό παιχνίδι και έτσι ο καλύτερος να κερδίσει.

«ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» σημαίνει..

«να έχεις εκπαιδευτεί να παίξεις δίκαια, να παίξεις καθαρά, να είσαι σταθερός, να προσέχεις τους πειρασμούς, μα να έχεις σεβασμό στην άποψη του άλλου, σεβασμό στην αθλητική διαδικασία, στους συναθλητές και αντιπάλους, σεβασμό στους φιλάθλους και στο περιβάλλον.
Το χρονόμετρο μαθαίνει την αξιοκρατία, η σφυρίχτρα του διαιτητή την εμπιστοσύνη και οι κανονισμοί των σπορ τα όρια μας στην κοινωνία».(Πηγή )

 

 

04:52:37

2016-04-24

Μικρή φωτογραφία στην κεντρική από lefkadapress.gr

r

>