lefkada-news

Εδώ είναι αλλιώς – Ο Ολυμπιακός Κυπελλούχος Ελλάδος

Ο Παναθηναϊκός ερχόταν με φόρα από την κατάκτηση του έκτου Ευρωπαϊκού τροπαίου αλλά ο Ολυμπιακός του Ίβκοβιτς απέδειξε ότι φέτος έχει τον τρόπο να νικάει τον αιώνιο αντίπαλο. Έστω και χωρίς τους Σπανούλη, Νεστέροβιτς οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 74-68, κατέκτησαν το δεύτερο συνεχόμενο κύπελλο Ελλάδος και έκαναν το 3 στα 3 απέναντι στους πράσινους. Δείτε βίντεο.


Μπουρούσης και Τεόντοσιτς έπαιξαν και για τους απόντες, ο Μαυροκεφαλίδης έδωσε πολύτιμες λύσεις και ο Ολυμπιακός έριξε στο καναβάτσο τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι δεν βρήκαν λύσεις, Διαμαντίδης και Μπατίστ δεν μπορούσαν μόνοι τους και έτσι έφυγαν για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν με σκυμμένο το κεφάλι από το Ελληνικό.
 
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά στο ματς και με μπροστάρη τον Μπουρούση ξέφυγε γρήγορα στο σκορ ακόμη και με 9 πόντους (15-6). Ο Τεόντοσιτς έκανε σπουδαία δουλειά στην περιφέρεια και οι ερυθρόλευκοι ήταν κυρίαρχοι.
 
Ο Ομπράντοβιτς πήρε γρήγορα 2 τάιμ άουτ και ο Παναθηναϊκός επέστρεψε άμεσα στο ματς με ένα σερί 9-1. Μπατίστ και Διαμαντίδης σκόραραν, η άμυνα έσφιξε, ενώ ο Ολυμπιακός έχανε τις βολές.
 
Τέλος στο μπλακ άουτ έβαλε ο Χαλπερίν που με δύο προσωπικά καλάθια έβαλε και πάλι μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό με 22-17 στο τέλος του δεκαλέπτου.
 
Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε όπως η πρώτη με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί και να ανεβάζει τη διαφορά στους 8 πόντους, ενώ έχασε 3 φορές την ευκαιρία με ελεύθερα σουτ να διευρύνει το προβάδισμα του.
 
Ο Ίβκοβιτς έδωσε ανάσες στον Μπουρούση, έβαλε τον Πρίντεζη και ο Παναθηναϊκός το εκμεταλλεύτηκε. Με σερί 12-2 πέρασε μπροστά στο σκορ με 37-35.
 
Το ημίχρονο έληξε με 39-37 για τον Παναθηναϊκό που μπορεί να ήταν χειρότερος από τον αντίπαλο του όμως η εμπειρία του και η ποιότητα των παικτών του μέτρησε στα κρίσιμα σημεία.
 
Ο Ολυμπιακός όπως και στις δύο πρώτες περιόδου έτσι και στην τρίτη ξεκίνησε εντυπωσιακά και αφού πρώτα έμεινε 5 πόντους πίσω, με σερί 12-0 πήρε τα ηνία του σκορ και ξαναέγινε το αφεντικό του ματς.
 
Ο Μπουρούσης ήταν κυρίαρχος κάτω από τα δύο καλάθια, ενώ από την άλλη ο Ομπράντοβιτς αναγκάστηκε να βγάλει για λίγο τον Μπατίστ λόγω ενός προβλήματος στο χείλος.
 
Ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε και πάλι το ματς το έφερε στον πόντο, αλλά ο Ολυμπιακός με τον Τεόντοσιτς να μοιράζει εκπληκτικές ασίστ έκλεισε το δεκάλεπτο με προβάδισμα 5 πόντων (58-53)
 
Στην τέταρτη περίοδο το ντέρμπι πήρε “φωτιά”. Ο Παναθηναϊκός με σερί 9-1 πήρε προβάδισμα 3 πόντων και ο Ίβκοβιτς έριξε στη μάχη τον Μπουρούση που είχε 4 φάουλ. Ο διεθνής σέντερ ήταν εκπληκτικός σε επίθεση και άμυνα. Ο Τεόντοσιτς έβαλε απίστευτο τρίποντο με ταμπλό έκανε το 66-64 και το ματς μπήκε στην τελική του ευθεία.
 
Οι ερυθρόλευκοι βρήκαν λύσεις από τον κορυφαίο του παρκέ, Γιάννη Μπουρούση έφτασαν να προηγηθούν με 7 πόντους 28 δεύτερα πριν το τέλος. Ο Φώτσης με γρήγορο τρίποντο έδωσε ανάσα ζωής στον Παναθηναϊκός αλλά ο Τεόντοσιτς με 2 βολές έγραψε το τελικό 74-68 που έδωσε στον Ολυμπιακό το δεύτερο συνεχόμενο κύπελλο της ιστορίας του.

Ο Μίλος Τεόντοσιτς που με το εκπληκτικό του τρίποντο γύρισε το ματς, ήταν ο MVP του τελικού και πρώτος σκόρερ με 18 πόντους.

 
Τα δεκάλεπτα: 17-22, 39-37, 53-58, 68-74

Παναθηναϊκός: Καϊμακόγλου 6, Τέπιτς 2, Μάριτς, Περπέρογλου 5(1), Μπατίστ 17 (10 ριμπ), Φώτσης 8(2), Σάτο 7(1), Νίκολας, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 17(3), Βουγιούκας, Καλάθης 2.

Ολυμπιακός: Παπαλουκάς, Τεόντοσιτς 18(2), Γκόρντον 2, Πρίντεζης, Μπουρούσης 13, Κέσελι 4(1), Ερτσέγκ 2, Μαυροκεφαλίδης 16, Χαλπερίν 9(1), Γλυνιαδάκης 2, Παπανικολάου 8(2)

newsit.gr

>