lefkada-news

H AEK τις ευκαιρίες, ο Βόλος τη νίκη!-Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-0

Τη δεύτερη νίκη του στα πλέι οφ του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας πανηγύρισε ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος έκαμψε την αντίσταση της ΑΕΚ με 1-0 στο Πανθεσσαλικό, στο πλαίσιο της 5ης και προτελευταίας αγωνιστικής. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης, το οποίο φέρνει τον Ολυμπιακό Βόλου ακόμη πιο κοντά στην έξοδο του στην Ευρώπη (Γιουρόπα Λιγκ), σημειώθηκε από τον Ντολεζάι στο 84΄.

Η ΑΕΚ μπορεί να είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά οι ευκαιρίες στην εστία του Γιακούποβιτς ήταν μετρημένες στα... δάχτυλά του ενός χεριού, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες, οι οποίες παρουσίασαν μέτριο ποδόσφαιρο με λάθη, να πάρουν το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο 0-0.

Ο Ολυμπιακός Βόλου, πάντως, ήταν αυτός που μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ, όταν ο Μόνχε σούταρε από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή. Ωστόσο, ο Σάχα παρουσιάστηκε... ετοιμοπόλεμος και απέκρουσε σε κόρνερ. Από το 20ο λεπτό, πάντως, άρχισε η αντεπίθεση της Ενωσης, η οποία όμως δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Αρχικά ο Σκόκο με καλό σουτ από το ύψος του ημικύκλιου προσπάθησε να παραβιάσει την αντίπαλη εστία, αλλά ο Γιακούποβις μπλόκαρε στην αριστερή γωνία. Με πρωταγωνιστή και πάλι τον Αργεντινο οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν κοντά στο 1-0 στο 26`, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Βόλου απέκρουσε με τις άκρες των δαχτύλων σε κόρνερ. Δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση του ημιχρόνου ο Σκόκο «έβγαλε» σέντρα στον Μπαχά, με τον τελευταίο να θεωρεί ότι είναι οφσάιντ και να μην τελειώνει τη φάση.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε τις ευκαιρίες, αλλά ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν αυτός που χαμογέλασε με το σφύριγμα της λήξης. Η Ένωση βρέθηκε δύο φορές κοντά στο να ανοίξει το σκορ, όταν αρχικά στο 69` ο Έντερ από δεξιά έβγαλε στον Γερέιρο, με τον τελευταίο να σουτάρει και η μπάλα να καταλήγει κόρνερ και εν συνεχεία στο 73` με πρωταγωνιστή και πάλι τον Έντερ, όταν με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής δεν κατάφερε να νικήσει τον Γιακούποβιτς. Ακολούθησε ένα 10λεπτο αφλογιστίας και για τις δύο ομάδες και στο 84` ο Ολυμπιακός Βόλου διαμόρφωσε το 1-0. Ο Μπρέσκα εκτέλεσε φάουλ, ο Ντολεζάι έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σάχα.

Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)

Κόκκινες: -

Κίτρινες: Μόχνε, Σανκαρέ, Ζαραδούκας, Μητρόπουλος - Καράμπελας, Δέλλας, Μίτσελ

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Μάκης Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς, Ζαραδούκας, Σανκαρέ, Ντολεζάι, Ζέλεσι, Μητρόπουλος, Άλβαρες, Ρόκας (52΄ Ριβέρα), Μόνχε (+90΄ Γκοτοβός), Μπρέσκα (87΄ Τόμας), Μαρτίν

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γεωργέας (67΄ Έντερ), Ντιόπ, Λαγός, Μίτσελ (88΄ Ματέος), Γκερέιρο (86΄ Λεοντάρντο), Σκόκο, Μπαχά

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-0

Την δεύτερη νίκη του στα πλέι οφ του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, σημείωσε ο Παναθηναϊκός, που επιβλήθηκε στο ΟΑΚΑ του ΠΑΟΚ με 1-0, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής. Το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 74΄ ο Ζιλμπερτο Σίλβα.

Το ματς στα πρώτα λεπτά δεν ήταν καλό αφού και οι δύο ομάδες έδιναν ιδιαίτερη προσοχή στην άμυνά τους με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να αποκτήσει την υπεροχή χωρίς ωστόσο να καταφέρνει κάτι ιδιαίτερο. Η πρώτη φάση που αξίζει αναφοράς έγινε στο 24ο λεπτό, όταν ο διαιτητής Κάκος υπέδειξε πέναλτι σε υποτιθέμενο χέρι του Τσιρίλο, στην προσπάθεια του ιταλού αμυντικού να απομακρύνει την μπάλα. Όμως στη συνέχεια πήρε πίσω την αρχική του απόφαση αφού η μπάλα βρήκε το στήθος του αμυντικού του ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός είχε άλλη μια καλή ευκαιρία με τον Νίνη στο 43΄ όταν μετά από σουτ, η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι σε κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να πιέζει περισσότερο και να χάνει ευκαιρίες με τον Λέτο στο 50΄ και στο 52΄. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 59΄ ο Καντέ έκανε κεφαλιά προς τα πίσω όμως ο Ζιλμπέρτο δεν πρόλαβε την έξοδο του Χαλκιά. Τελικά το γκολ για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 74΄ από τον Ζιλμπέρτο Σίλβα όταν μετά από φάση διαρκείας, ο Βραζιλιάνος με κοντινό σουτ, νίκησε τον Χαλκιά και έδωσε το προβάδισμα στο «τριφύλλι». Στο 84΄ ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν ο Βιεϊρίνια γύρισε παράλληλα από αριστερά, πετάχτηκε πρώτος στην μπάλα με προβολή ο Μουσλίμοβιτς και έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από την εστία του Τζόρβα.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας).

Κίτρινες: Σιμάο, Τζόρβας - Κοντρέρας

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟ: Τζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Σπυρόπουλος (68` Μαρίνος), Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Νίνης (68` Καραγκούνης), Λουίς Γκαρσία (46` Χριστοδουλόπουλος), Λέτο, Σισέ.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Έτο (69` Σνάουτσνερ), Λίνο, Βιτόλο, Τσουκαλάς, Φωτάκης (80΄ Μουσλίμοβιτς), Σαλπιγγίδης (76` Ελ Ζαρ), Βιερίνια, Αθανασιάδης.

*Τιμήθηκε πριν την έναρξη του αγώνα ο Ζιλμπέρτο Σίλβα από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 5ης ημέρας των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας:

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-0
(74΄ Ζιλμπέρτο Σίλβα)
Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕΚ 1-0
(84΄ Ντολεζάι)


Η βαθμολογία (σε 5 αγ.)

  
Παναθηναϊκός       10

ΠΑΟΚ                    9

ΑΕΚ                       8

Ολυμπιακός Βόλου  6

>