lefkada-news

Συνάντηση Παπανδρέου-Πλατινί στην Αθήνα για τα «στημένα»

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο, θα έχει μέσα στην επόμενη βδομάδα ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί. Ο ισχυρός άνδρας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα φτάσει στην Ελλάδα στις 26 Ιουλίου, μαζί με κορυφαία στελέχη της συνομοσπονδίας, για να συζητήσει με την πολιτική ηγεσία σχετικά με την εξυγίανση του ποδοσφαίρου.

Οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για στημένα παιχνίδια έχουν ανησυχήσει τους ανθρώπους της UEFA. Ο Μισέλ Πλατινί είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ.Γερουλάνο και κανίνισαν το ραντεβού, προκειμένου να βρεθεί λύση ώστε να απαλλαγεί από το βραχνά το ποδόσφαιρο της χώρας. Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της UEFA θα ταξιδέψει στην Άγκυρα για να συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς ακόμα μεγαλύτερο είναι το σκάνδαλο που ταλανίζει το πρωτάθλημα της Τουρκίας.

Η UEFA πιέζει την Πολιτεία να λάβει σκληρά μέτρα, ενώ βασικό μέλημα είναι να φανεί τι θα γίνει με τον Ολυμπιακό Βόλου. Όπως συμβαίνει στις περιπτώσεις των Φενέρμπαχτσε και Τραμπζονσπόρ, η συνομοσπονδία επιτρέπει στους Βολιώτες να παίξουν στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, όμως αν κριθούν ένοχοι από τα πολιτικά δικαστήρια και τα πειθαρχικά όργανα, τότε θα αποβληθούν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Από εκεί και πέρα, θεωρείται βέβαιο ότι εκτός των στημένων, ειδική αναφορά θα υπάρξει και στο ζήτημα της οπαδικής βίας. Η Ελλάδα βρίσκεται στη “μαύρη λίστα” της UEFA για τις χώρες με τα περισσότερα και εντονότερα κρούσματα βίας στα γήπεδα και έχει σταλεί τελεσίγραφο να αυστηροποιηθούν οι σχετικοί νόμοι. \

2011-07-21

enet.gr

>