lefkada-news

Συνάντηση του Βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά και Επιτροπής Σεισμόπληκτων Νοτιοδυτικής Λευκάδας με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών

 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΒΒΑΔΑΣ

Βουλευτής Ν. Λευκάδας

αν. Γραμματέας Κ.Ο Νέας Δημοκρατίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 25 Φεβρουαρίου 2016

Θέμα: Συνάντηση του Βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά και Επιτροπής Σεισμόπληκτων Νοτιοδυτικής Λευκάδας με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών

 

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, Γεώργιο Δέδε και το Γενικό Διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών του υπουργείου, Διονύση Μακρή πραγματοποίησαν σήμερα ο Βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς με τη Επιτροπή Σεισμόπληκτων Νοτιοδυτικής Λευκάδας.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της αποκατάστασης των ζημιών στους δρόμους που οδηγούν στις παραλίες των Εγκρεμνών και του Γιαλού, που προκλήθηκαν από το σεισμό της 17ης Νοεμβρίου 2015.

Ο κ. Καββαδάς επισήμανε στους κυρίους Δέδε και Μακρή την κατεπείγουσα ανάγκη  να αποκατασταθούν οι προσβάσεις στις διάσημες παραλίες του νησιού. Τόνισε δε ότι οι παραλίες Εγκρεμνών και Γιαλού είναι ζωτικής σημασίας για τον τουρισμό και την οικονομία του Νησιού, γιατί αποτελούν από μόνες τους τουριστικό προορισμό, συμβάλλοντας καταλυτικά στην επισκεψιμότητα της Λευκάδας.

Επιπλέον υπογράμμισε την ανάγκη να χρηματοδοτηθεί επαρκώς ο Δήμος προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα τα έργα αποκατάστασης που έχει αναλάβει στις πληγείσες περιοχές.

Τα προβλήματα εξέθεσαν από τη μεριά τους και τα μέλη της  Επιτροπής Σεισμοπλήκτων Νοτιοδυτικής Λευκάδας, μεταφέροντας την αγωνία τους για το χρόνο αποκατάστασης των ζημιών.

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Δέδες δήλωσε ότι γνωρίζει το μέγεθος των προβλημάτων που προκλήθηκαν από το σεισμό και ενημέρωσε ότι έχει ήδη ανατεθεί και θα παραδοθεί τις επόμενες ημέρες στο υπουργείο μελέτη για την διάνοιξη των δρόμων που οδηγούν στις παραλίες των Εγκρεμνών και του Γιαλού. Όπως ανέφερε η αποκατάσταση του δικτύου θα είναι βέλτιστη της πρότερης κατάστασης.

Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση των έργων  ο κ. Δέδες ανέφερε ότι θα προωθήσει αύριο αίτημα προς το υπουργείο Οικονομίας για την έγκριση κονδυλίων 4 εκατ. ευρώ. για τους δύο δρόμους.

Συγχρόνως συντάσσεται η προγραμματική σύμβαση που θα πρέπει να υπογραφεί με το Δήμο Λευκάδας και όταν εγκριθεί η πίστωση από το υπουργείο Οικονομίας και περάσει και από την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, θα προκηρυχθεί κλειστός διαγωνισμός για να οριστεί ανάδοχος, έως τα μέσα Απριλίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα έργα αποκατάστασης των ζημιών στους δύο δρόμους, υπολογίζεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουλίου 2016.

Ο Βουλευτής μαζί με τα μέλη της  Επιτροπής σημείωσαν ότι εκτός από την αποκατάσταση των ζημιών και τη διάνοιξη του δρόμου είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί και η ασφάλεια των διερχομένων. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. ο κ. Δέδες αποκάλυψε ότι θα ακολουθήσει και δεύτερη μελέτη που θα προβλέπει μεγαλύτερης έκτασης παρέμβαση για ουσιαστική αναβάθμιση του συγκεκριμένου οδικού δικτύου.

 

 

 

>