lefkada-news

Πως θα γίνει η μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων


Αρκετή είναι η υπομονή που θα πρέπει να κάνουν το βράδυ της Κυριακής όσοι θέλουν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα για τις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές καθώς θα προηγηθεί η καταμέτρηση για τις ευρωεκλογές. Εκτιμάται ότι στις δέκα το βράδυ της Κυριακής θα μεταδοθεί το πρώτο συγκεντρωτικό αποτέλεσμα για τις ευρωεκλογές. Θα ακολουθήσουν αργότερα και ανάλογα με την ροή των αποτελεσμάτων συγκεντρωτικά για δήμους και περιφέρειες. Το σίγουρο είναι ότι στις περιπτώσεις όπου μπορεί να εξελίσσονται οριακά θα χρειαστεί αρκετή υπομονή μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Το Υπουργείο Εσωτερικών πάντως είναι πανέτοιμο για την μετάδοση των αποτελεσμάτων εισάγοντας στην διαδικασία και πολλές καινοτομίες.

Καινοτομίες στη διαδικασία

Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι το σπάσιμο, στη μεγάλη πλειονότητα των εκλογικών τμημάτων, της εκλογικής διαδικασίας σε δύο διακριτά εκλογικά κέντρα (Α και Β), ώστε αφενός να απλοποιηθεί η διαδικασία για τους εκλογείς και αφετέρου να μειωθούν οι απαιτήσεις για τους δικαστικούς αντιπρόσωπους, καθώς ο καθένας θα καταμετρά μόνο δύο κάλπες, αντί για τέσσερις.

Ψηφιακές καινοτομίες

Σε ό,τι αφορά τις ψηφιακές καινοτομίες  το Υπουργείο Εσωτερικών επικεντρώνει ιδιαίτερα:

Στην ειδική ηλεκτρονική ταμπλέτα, με την οποία θα εφοδιαστούν 12.000 δικαστικοί αντιπρόσωποι, στα εκλογικά τμήματα και θα επιτρέψει μία γρήγορη και ασφαλή πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος για τις Ευρωεκλογές.

Στο πληροφοριακό Σύστημα υποβοήθησης του έργου των πρωτοδικείων, με βάση το οποίο, όλες οι εργασίες μετά τις εκλογές, θα γίνονται ηλεκτρονικά έτσι ώστε οι αποφάσεις να μπορούν να βγουν πολύ πιο γρήγορα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε ότι έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία και έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για να διεξαχθεί απρόσκοπτα η εκλογική διαδικασία, τόνισε  ότι το μεγάλο στοίχημα των τετραπλών εκλογών θα κερδηθεί, χάρη στη σκληρή δουλειά και τη μεγάλη εμπειρία των ανθρώπων του Υπουργείου, αλλά και των υπόλοιπων φορέων που εμπλέκονται στην εκλογική διαδικασία και κάλεσε όλους τους πολίτες να ψηφίσουν:  «Ειδικά σε αυτές τις εκλογές και στις Ευρωπαϊκές και τις αυτοδιοικητικές, τα διακυβεύματα είναι πάρα πολύ μεγάλα. Γι αυτό καλώ όλους τους Έλληνες πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και με την ψήφο τους να διαμορφώσουν οι ίδιοι το δικό τους μέλλον».

>