lefkada-news

Ασκήσεις στο Ιόνιο πραγματοποίησε το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Abraham Lincoln


Στο Ιόνιο βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο το πυρηνοκίνητο αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln, για το οποίο έχει ξεσπάσει διαμάχη στα ελληνικά ΜΜΕ, σχετικά με το αν έλαβε εντολή να καταπλεύσει στο λιμάνι της Σούδας, λόγω  των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πολεμικού ναυτικού των Η.Π.Α., το αεροπλανοφόρο επισκέφτηκαν στρατιωτικοί εκπρόσωποι της Ελλάδας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών με σκοπό να «εξοικειωθούν οι ανώτεροι αξιωματούχοι με τις επιχειρήσεις του αμερικανικού αεροπλανοφόρου και να ενισχυθούν οι σχέσεις μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ».

«Η συνεργασία με τους συμμάχους μας είναι πολύ σημαντική», δήλωσε ο John Wade, διοικητής του Carrier Strike Group 12. «Όλοι έχουμε συμφέροντα ειρήνης και σταθερότητας σε αυτή την κρίσιμη και σημαντική περιοχή».

 

32844503257_233ba63d34_k

IONIAN SEA (May 4, 2019)  (U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 3rd Class Garrett LaBarge/Released)190504-N-FB291-1056



Δείτε σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Μαΐου, στο Ιόνιο.


 


Στο βίντεο εμφανίζονται αεροσκάφη F/A-18 Super Hornets σε ασκήσεις απογείωσης και προσγείωσης από το αεροπλανοφόρο.

Σε μέρος των ασκήσεων συμμετείχε και η πολεμική αεροπορία της Ρουμανίας.

 

190504-N-FB291-1092

IONIAN SEA (May 4, 2019) An F/A-18E Super Hornet from the “Sidewinders” of Strike Fighter Squadron (VFA) 86 prepares to launch from the flight deck of the Nimitz-class aircraft carrier USS Abraham Lincoln (CVN 72) to conduct a close air support exercise with the U.S. Air Force 603rd Air Control Squadron and the Romanian Air Force.  (U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 3rd Class Garrett LaBarge/Released)

200.000 τόνοι διπλωματίας

Το Αβραάμ Λίνκολν υποστηρίζεται από έξι πλοία συνοδείας, υποβρύχια καθώς και το πλοίο αεροπορικής άμυνας USS LEYTE GULF.
200.000 τόνοι διπλωματίας

Οι Η.Π.Α., έχοντας στη δύναμή τους στην περιοχή της Μεσογείου δύο αεροπλανοφόρα (USS Abraham Lincoln  και USS John C. Stennis  θεωρούν ότι υπερέχουν σε σχέση με την Κίνα (η οποία έχει ανακοινώσει την κατασκευή δεύτερου αεροπλανοφόρου) και τη Ρωσία.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Ρωσία, M. Huntsman Jr., δήλωσε πριν από λίγο καιρό στο CNN: “Το να διαθέτεις 200.000 τόνους διπλωματίας που ταξιδεύει στη Μεσόγειο – αυτό είναι που εγώ που ονομάζω διπλωματία, αυτή είναι η διπλωματία που λειτουργεί προς τα εμπρός – τίποτα άλλο δεν χρειάζεται να ειπωθεί…»

NEFRPA24MJEW7P2MVJEPPR5PWU 

πηγή

10/5/2019 13.00

>