lefkada-news

Κικίλιας: Αεροδιακομιδές από το Άκτιο μόνο με το φως της μέρας..

Καβγάς μεταξύ της πρώην και της νυν πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας ξέσπασε με αφορμή τον θάνατο της καθηγήτριας πριν προλάβει να φτάσει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρίσκεται η βάση αεροδιακομιδής του Ακτίου. Κατά τον πρώην Υπουργό Παύλο Πολάκη θα μπορούσε η διακομιδή να γίνει με ελικόπτερο ώστε να κερδηθεί χρόνος. Ωστόσο ο νυν Υπουργός Βασίλης Κικίλιας υποστηρίζει ότι αεροδιακομιδές από το Άκτιο γίνονται μόνο με το φως της μέρας!

Ο κ. Πολάκης με ανάρτησή του το πρωί της Δευτέρας ρωτά γιατί με τέτοια διάγνωση δεν χρησιμοποιήθηκε το ελικόπτερο της βάσης και συμπληρώνει ότι η βάση λειτουργεί και έχουν σωθεί ασθενείς από τον Απρίλιο.

Ο Βασίλης Κικίλιας παίρνει αφορμή και εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η πολυδιαφημιζόμενη από τον κ. Τσίπρα βάση στο Άκτιο, αυτή εκτελεί αεροδιακομιδές μόνο με το φως της ημέρας».

Αναλυτικά αναφέρει:

Ο κ. Ξανθός και ο κ. Πολάκης μετά από 4 χρόνια στο Υπουργείο Υγείας, θα έπρεπε να ντρέπονται περισσότερο και να μιλούν λιγότερο. Είναι αυτοί που έκλεισαν την καρδιοχειρουργική κλινική του Ρίου. Αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ζητήσουν σήμερα συγγνώμη, παριστάνουν τους σχολιαστές για τον τρόπο διακομιδής.

Γνωρίζουν όμως ότι:

-Οι αεροδιακομιδές γίνονται όταν έχουν εξαντληθεί όλοι οι υπόλοιποι πιθανοί τρόποι διακομιδής.

-Δευτερογενείς αεροδιακομιδές δεν πραγματοποιούνται μεταξύ χερσαίων περιοχών.

-Αν και γιατρός, ο κ. Πολάκης αγνοεί σκοπίμως τόσο το συνολικό χρόνο εκτέλεσης της αεροδιακομιδής, όσο και την επιβάρυνση στην κατάσταση του ασθενούς από τις συνθήκες.

ΥΓ: Αναφορικά με την πολυδιαφημιζόμενη από τον κ. Τσίπρα βάση στο Άκτιο, αυτή εκτελεί αεροδιακομιδές μόνο με το φως της ημέρας.

Δυστυχώς περισσεύει το θράσος τους και λείπει η ντροπή.

Πηγή  8/10/2019 12.50

>