lefkada-news

Αυλαία στη Μπερλίναλε: Μεγάλος νικητής ο Φαρχαντί

Μια ταινία που πραγματεύεται το διαζύγιο στο Ιράν, η «Ναντέρ και Σιμίν, ένας χωρισμός" του Ασγκάρ Φαρχαντί κατέκτησε τη Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ κινηματογράφου στο Βερολίνο.

Η ταινία περιγράφει έναν γάμο που βρίσκεται σε κρίση, αναφερόμενη στις διαταξικές διαφορές που εξακολουθούν να ισχύουν στο Ιράν, στο θρησκευτικό συντηρητισμό και στο δικαστικό σύστημα, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί την ένταση ενός θρίλερ.

Εκτός από τη Χρυσή Άρκτο, οι πρωταγωνίστριες της ταινίας τιμήθηκαν με την Αργυρή Άρκτο, ενώ το αντίστοιχο βραβείο για τον καλύτερο ανδρικό ρόλο οι άνδρες πρωταγωνιστές της ίδιας ταινίας.

Αργυρή Άρκτο για την καλύτερη σκηνοθεσία κέρδισε ο Γερμανός Ούλριχ Κόλερ για την ταινία "Κοιμωμένη Ασθένεια", ενώ ο Ούγγρος σκηνοθέτης Μπέλα Ταρ κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής για την ταινία του "Το Άλογο του Τορίνου".

Με Αργυρή Άρκτο Καλλιτεχνικής Συμβολής τιμήθηκε ο κινηματογραφιστής Βόγιετς Στάρον για την ταινία "Το Βραβείο" και η παραγωγός Μπάρμπαρα Ενρίκες για την ίδια ταινία.

ργυρή Άρκτο καλύτερου σεναρίου κέρδισε η ταινία "Η Άφεση του Αίματος" των Τζόσουα Μάρστον και Ανταμιόν Μουρατάι.

Βραβείο καινοτομίας Alfred-Bauer απονεμήθηκε στην ταινία "Αν όχι εμείς, ποιοί" του Αντρες Φάιλ, ενώ βραβείο καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους στο "Πάνω στον Πάγο" του Αντριου Οκπεάνα Μακλίν.

newsit.gr

>