lefkada-news

Στις 2 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Θανάση Βέγγο

Στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης θα πουν συγγενείς και φίλοι το τελευταίο αντίο στον λατρευτό ηθοποιό Θανάση Βέγγο. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στην Αγία Μαρίνα, στο Θησείο. Από το πρωί της Τρίτης, οπότε έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του, το Διαδίκτυο έχει πλημμυρίσει από μηνύματα ανθρώπων που τιμούν την προσωπικότητα και το έργο του.

«Θα μας λείψεις αφάνταστα Θανάση, ήσουν, είσαι και θα είσαι, και για όσο υπάρχει Ελλάδα, μέσα στις καρδιές μας» γράφει ένας από τους αναγνώστες του in. gr

«Ίσως η μόνη περίπτωση ανθρώπου που μπορεί να ειπωθεί η λέξη `ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ` !!!» σημειώνει ένας άλλος.

«Αντίο Θανάση Βέγγο. Μεγαλώσαμε μαζί σου, γελάσαμε και κλάψαμε μαζί σου, αντέξαμε την καθημερινότητά μας με το γέλιο που μας προσέφερες και διδαχτήκαμε με τα μαθήματα ήθους που απλόχερα παρείχες τόσο χρόνια. Και τώρα το σκοτάδι μας μεγάλωσε... Καλό ταξίδι καλέ μου άνθρωπε, αλοίμονο σε μας...» γράφει άλλος αναγνώστης.

«Αντίο Μεγάλε Δάσκαλε... Δάσκαλος στο ήθος, στην αξιοπρέπεια, στην τιμιότητα, στην ανθρωπιά, στην ειλικρίνεια, στην αγνότητα στην αθωότητα... Δεν υπάρχουν λόγια να σε αποχαιρετήσουμε μεγάλε μας Θανάση... Θα ζεις πάντα μέσα στις καρδιές μας και θα είσαι πάντα κοντά μας στις δύσκολες στιγμές, όπως έκανες πάντα... Ο Θεός να συγχωρέσει την ψυχή σου...» τονίζει ο κ. Νίκος.

Το δυσάρεστο γεγονός κατέκλυσε και το Twitter. Το Twitter ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο για τα 10 θέματα που συζητιούνται (trending topics) από τους χρήστες του σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι συζητήσεις και οι αναφορές στο μεγάλο ηθοποιό πολλαπλασιάστηκαν τόσο που το όνομα του Βέγγου μπήκε στα δέκα πρώτα παγκοσμίως.

Το απόγευμα της Τρίτης άνθρωποι από όλο τον κόσμο αναρωτιούνταν τι σημαίνει «Θανάσης Βέγγος». Έλληνες που διαμένουν στην Ελλάδα ή και έξω έσπευσαν να εξηγήσουν σε φίλους και αγνώστους τι σήμαινε και τι ήταν ο καλλιτέχνης του θεάτρου και του κινηματογράφου κάνοντας share φωτογραφίες, βίντεό του και τις σελίδες στο IMDB και τη Wikipedia που φιλοξενούν τη βιογραφία και το έργο του.

tanea.gr

 

>