lefkada-news

Σεμνή ταφή για έναν σεμνό άνθρωπο


Παρουσία φίλων, συγγενών, αλλά και πολλών ανθρώπων που τον αγάπησαν μέσα από τις ταινίες του, κηδεύθηκε ο Θανάσης Βέγγος, στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας στο Θησείο.

Την εκκλησία είχε επιλέξει ο ίδιος ο Θανάσης Βέγγος, καθώς με την περιοχή του Θησείου τον συνέδεαν πολλές αναμνήσεις από τα κινηματογραφικά γυρίσματα. Ο πνευματικός του, πατήρ Γεώργιος, στον επικήδειο που εκφώνησε τον χαρακτήρισε "αγγελική, ειλικρινή ψυχή, άνθρωπο του Θεού".

"Έγινε παράδειγμα εντιμότητας και ανθρωπιάς. Στη ζωή του υπερασπίστηκε το δίκαιο ακόμα και όταν αυτό δεν υπήρχε", ανέφερε η Λίλα Καφαντάρη εκ μέρους του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Ιδιαίτερα συγκινημένος, ο παλιός του φίλος και συνάδελφος Γιάννης Βογιατζής αποχαιρέτησε τον "καλύτερο άνθρωπο" που γνώρισε στην ζωή του.

Στη νεκρώσιμη ακολουθία παρευρέθηκαν μεταξύ πολλών άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκος Σηφουνάκης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βούρος, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής και ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Στεφάνια έστειλαν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, η Πανελλήνια Ένωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου, ο Μίκης Θεοδωράκης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών.

"Σήμερα απαντάει το αίσθημα. Ο άνθρωπος Θανάσης Βέγγος κηδεύεται με λαϊκή δαπάνη και λαϊκή θλίψη. Το έργο του είναι τεράστιο, αποτελεί παράδειγμα για τους νεώτερους ηθοποιούς και όσο και να πολεμάμε δεν θα μπορέσουμε ποτέ να ακουμπήσουμε την μεγαλοσύνη αυτού του ανθρώπου", δήλωσε ο Λάκης Λαζόπουλος.

Από την πλευρά του, ο ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς, ανέφερε: "Ο Θανάσης Βέγγος δεν είναι μόνο ένας φίλος, είναι η μισή Ελλάδα της αλήθειας, της αξιοπρέπειας, της εντιμότητας".

Η οικογένεια του κοσμαγάπητου κωμικού αποφάσισε να μη δημοσιοποιήσει την ώρα και τον τόπο ταφής του, καθώς επιθυμεί να γίνει σε στενό κύκλο και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

2011-05-04

enet.gr

>