lefkada-news

Το θέατρο περιοδεύει

Το καλοκαίρι έφτασε και τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα και άλλοι θεατρικοί θίασοι ξεκινούν το καλοκαιρινό οδοιπορικό τους και περιοδεύουν ανά την Ελλάδα. Για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν δημοφιλείς παραστάσεις στην επαρχία ή στον τόπο διακοπών τους , παραθέτουμε το αναλυτικό πρόγραμμα με τους σταθμούς των περιοδειών.

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν παρουσιάζει την παράσταση `Αλαντίν` σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη.

Τον Άμλετ του William Shakespeare παρουσιάζει η 5η Εποχή, το καλοκαίρι του 2011. Πρόκειται για το κορυφαίο έργο του Shakespeare και ένα από σημαντικότερα θεατρικά κείμενα του παγκόσμιου δραματολογίου.

Η Θεατρική Διαδρομή παρουσιάζει την κωμωδία του Αριστοφάνη, ‘Ειρήνη’ σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη, σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, με τον ίδιο στο ρόλο του Τρυγαίου.

Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης παρουσιάζει το κλασικό έργο του Κώστα Μουρσελά `Εκείνος κι εκείνος`. Ένα έργο που έμεινε στη μνήμη όλων μας από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά πριν από κάποιες δεκαετίες και που παρουσιάζεται στο θέατρο για πρώτη φορά.

Την κωμωδία του Αριστοφάνη, τις Εκκλησιάζουσες’, δοσμένη με παραμυθένιο τρόπο μέσα από μια διασκευή που σέβεται απόλυτα τον ποιητή και τα παιδιά με την παρουσιάζει η Κάρμεν Ρουγγέρη.

Το καλοκαίρι 2011 η Κατσαρίδα έχει βάλει σκοπό να αλωνίσει την Ελλάδα. Το ‘Θέατρο του Νέου Κόσμου’ περιοδεύει ανά την Ελλάδα, με την επιτυχημένη παράσταση ‘Κατσαρίδα’. Μια μικρή κόκκινη κατσαρίδα, ξεκινώντας να πραγματοποιήσει τα πιο τρελά της όνειρα, ζει την πιο απίθανη περιπέτεια που έζησε ποτέ κατσαρίδα: Ένα εξωφρενικό ντανταϊστικό μιούζικαλ (δρόμου).

Την αριστουργηματική κωμωδία του Αριστοφάνη `Λυσιστράτη` θα παρουσιάσουν αυτό το καλοκαίρι οι θεατρικοί επιχειρηματίες `Αφοι Τάγαρη` σε επιλεγμένα Φεστιβάλ ανά την Ελλάδα με πρωταγωνιστές έξι μεγάλους θιασάρχες.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το μιούζικαλ `Μαρινέλλα` των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα.

Η εταιρία Culture Factory σε συνεργασία με τους Γιώργο Κιμούλη και Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, παρουσιάζει το έργο του Σαίξπηρ `Οθέλλος`, ένα από τα πιο σημαντικά έργα του μεγάλου δραματουργού της παγκόσμιας λογοτεχνίας, σε σκηνοθεσία των ιδίων.

Η γνωστή παρέα των τεσσάρων αυτό το καλοκαίρι περιοδεύει με το βραβευμένο έργο καλύτερης κωμωδίας, `Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα` των Άνταμ Λονγκ, Τζες Ουίνφιλντ και Ντάνιελ Σίνγκερ.

Εκατό χρόνια μετά την πρώτη δημοσίευσή του, το `Παραμύθι χωρίς όνομα`, γραμμένο από την Πηνελόπη Δέλτα, μία από τις σημαντικότερες ελληνίδες συγγραφείς, διασκευάζεται για τους μας μικρούς φίλους και περιοδεύει ανά την Ελλάδα.

Ο Σταμάτης Φασουλής συνθέτει και σκηνοθετεί τους Σκηνοβάτες, ένα έργο βασισμένο σε κείμενα που καλύπτουν την περίοδο από τις απαρχές της αρχαίας ελληνικής γραμματείας μέχρι τη ρωμαϊκή περίοδο

Για ένα ακόμη καλοκαίρι, οι πολυαγαπημένοι του κοινού, `Συμπέθεροι από τα Τίρανα`,με πρωταγωνιστές τους Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Βίκυ Σταυροπούλου, Δημήτρη Μαυρόπουλο και τη Τζόυς Ευείδη, περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα.

Η κωμωδία ‘Τα κορίτσια με τα μαύρα’, ένα έργο για τη σύγχρονη Ελλάδα, τη διαφθορά, τη διαπλοκή και την ‘’ευλογημένη απάτη’’ των Αλέξανδρου Ρήγα – Δημήτρη Αποστόλου, ετοιμάζεται να περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα.

Οι «μαγικές σβούρες» και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης, διασκεύασαν και παρουσιάζουν `Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον`, το αριστούργημα της παιδικής λογοτεχνίας, που έγραψε η Σουηδή συγγραφέας Σέλμα Λάγκερλεφ, βραβευμένη με Νόμπελ.

Τέλος, το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης παρουσιάζει την παράσταση `Υπηρέτης δυο Αφεντάδων` σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα

enet.gr

2011-07-13

>