lefkada-news

Άρχισαν στις Ενορίες της Ι. Μητροπόλεώς μας οι Παιδικές και Νεανικές Συντροφιές

Mε τη Χάρη του Θεού και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Θεοφίλου, άρχισαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, 4 και 5 Οκτωβρίου 2014 την τακτική λειτουργία τους και φέτος οι «Παιδικές και Νεανικές Συντροφιές» στις διάφορες  Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Μέσα από αυτές τις σημαντικές ευκαιρίες διαλόγου και επικοινωνίας, η Εκκλησία μας πασχίζει να «χορτάσει» με «τον Άρτον της Ζωής» το σύγχρονο άνθρωπο που λιμοκτονεί πνευματικά, πεινασμένος για «την βρώσιν την μένουσαν εις τον αιώνα».

Τέτοιες ομάδες λειτουργούν για νέους όλων των ηλικιών, από τα μικρά παιδιά κιόλας της προσχολικής ηλικίας μέχρι παιδιά Λυκείου, φοιτητές και άλλους νέους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας π. Θεόφιλος τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού:

-Το Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 6.00 μ.μ. στην ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Νυδρίου και στη συνέχεια, ώρα 7.30 μ.μ. στην ενορία Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μαραντοχωρίου.

-Την Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2014 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Λευκάδος, μετά το τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που τέλεσε εκεί. Στη συνέχεια, ώρα 11.30 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λευκάδος και το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ώρα 6.00 μ.μ., στην ενορία Αγίου Σπυρίδωνος Καρυάς.

Σε κάθε τέτοια ευκαιρία απηύθυνε σε όλους λόγους αγάπης πατρικής και μοίρασε αναμνηστικές «ευλογίες».

Η αθρόα προσέλευση των παιδιών και των γονιών τους και η εμφανής στα πρόσωπά τους χαρά, που ξαναρχίζει και πάλι το «κατηχητικό σχολείο» και οι συναφείς νεανικές δραστηριότητες ενθαρρύνει ασφαλώς τον Επίσκοπό μας, τους κληρικούς και τους λαϊκούς συνεργάτες του στο έργο της κατηχήσεως να συνεχίσουν τον «καλόν αγώνα» για να έρθουν σε σχέση προσωπική οι νέοι άνθρωποι με τον Χριστό μας και να βιώσουν τη χαρά και την ελευθερία στην αγκαλιά της Εκκλησίας Του.

Έτσι κι αλλιώς, οι «Παιδικές και Νεανικές Συντροφιές» δεν είναι μια ακόμη «σχολική» υποχρέωση, αλλά τόπος συνάντησης, χώρος διαλόγου και αγαπητικής επικοινωνίας. Τα παιδιά απολαμβάνουν το παιχνίδι και τις φροντισμένες δραστηριότητες (πολιτιστικές, αθλητικές κ.ά.), συζητούν εποικοδομητικά, θέτουν ερωτήματα, αποκομίζουν μηνύματα ωφέλιμα για τη ζωή τους. Είναι μια προσπάθεια να γίνουμε όλοι «εις Άρτος, εν Σώμα»· το Σώμα του Χριστού, η Εκκλησία Του.

Πληροφορίες:

Κέντρο Νεότητας Ι. Μ. Λευκάδος και Ιθάκης

Ταχ. Διεύθυνση: Γραφεία Ι. Μητροπόλεως – οδ. Αναπαύσεως 4 – 311 00  Λευκάδα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26450 22415 (εσωτ.: 21 –  23)

2014-10-09

>