lefkada-news

«Δεκαήμερο Αγάπης και Προσφοράς» για μικρούς και μεγάλους

 

«Δεκαήμερο Αγάπης και Προσφοράς» για μικρούς και μεγάλους

Μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων γύρω από τις έννοιες:

ΑΓΑΠΗ, ΠΡΟΣΦΟΡΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ,  ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ...

για να μη λείψουν από το λεξιλόγιό μας!

Η τοπική μας Εκκλησία, στην προσπάθειά της να συμβάλει ουσιαστικά στην αγωγή των νέων μας προγραμματίζει ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με ποικιλία βιωματικών και διαθεματικών δραστηριοτήτων, με το γενικό τίτλο: «Δεκαήμερο Αγάπης και Προσφοράς», που θα διαρκέσει από την Παρασκευή, 6 μέχρι και την Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015.

Όποιο κι αν είναι το πιστεύω καθενός, δεν μπορεί να παραγνωρίσει δύο μεγάλες αλήθειες:

1.    Ότι η κοινωνία μας χρειάζεται σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, έννοιες υψηλές, όπως η Αγάπη, η Προσφορά στο Συνάνθρωπο, η Αλληλεγγύη και η Συγχώρεση να καλλιεργηθούν ανάμεσα στα μέλη τους, αν θέλουμε ακόμη να λεγόμαστε «Άνθρωποι», και

2.   Ότι η Χριστιανική Πίστη μπόλιασε με τις αξίες αυτές, που είναι η πεμπτουσία του κηρύγματος του Χριστού μας, τόσο την Ελληνορθόδοξη Παράδοση, όσο και σύνολο τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό.

Μπορεί συνεπώς η Εκκλησία μας να μυσταγωγήσει τα παιδιά μας στις μεγάλες αυτές αξίες με τρόπο αυθεντικό και γνήσιο, μέσα από τα μηνύματα της Αγίας Γραφής, τους λόγους των Πατέρων Της, τη βιωμένη εμπειρία των Αγίων Της.

Στο πρόγραμμα που ακολουθεί μπορεί να δει κανείς μια σειρά από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και πληροφορίες για το περιεχόμενο, τον τόπο και το χρόνο υλοποίησης της καθεμιάς, καθώς και την ηλικία στην οποία απευθύνεται.

Οι δραστηριότητες που αφορούν σχολικές ομάδες θα διαρκούν περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά και απευθύνονται σε ομάδες 20 - 40 παιδιών.

Πληροφορίες μπορεί κανείς να ζητήσει από το «Κέντρο Νεότητας» της Ι. Μητροπόλεώς μας (τηλ.: 2645022415, εσ.: 21 καί 23 και 6974795265).

Λευκάδα, 31 Οκτωβρίου 2015

(Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης)

11:26:16

2015-11-02

>