lefkada-news

Με την υπογραφή “Graff” το μπλε διαμάντι που «έκαψε» την Ριμπολόβλεβα

Ελεύθερη αλλά χωρίς διαβατήριο η πρώην σύζυγος του ρώσου μεγιστάνα. Οι glamorous διακοπές του Ριμπολόβλεφ και των θυγατέρων του στο Γκστάαντ


Η λεπτή γυναίκα με την διάφανη επιδερμίδα έπαιζε νευρικά με μία τούφα από τα ξανθά μαλλιά της. Η Ελένα Ριμπολόβλεβα, εν διαστάσει σύζυγος του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, δεν μπορούσε ίσως ποτέ στη ζωή της να φανταστεί ότι θα βρισκόταν στα κρατητήρια κάποιου Αστυνομικού Τμήματος. Και όμως η γυναίκα η οποία έζησε μέσα σε ένα «πέπλο» απόλυτης χλιδής, το μεσημέρι της Δευτέρας συνελήφθη από την Κυπριακή Αστυνομία. Η Ελένα κατέβαινε από ένα ιδιωτικό τζετ φορώντας κομψό outfit γαλλικού οίκου, ακριβά κοσμήματα και συλλεκτική τσάντα περιώνυμης φίρμας .Η κυρία Ριμπολόβλεβα έζησε μια ιδιαίτερα δυσάρεστη περιπέτεια λίγο μετά την προσγείωση του αεροσκάφους στην Λάρνακα. Σύμφωνα με τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι εκκρεμεί εναντίον της ένταλμα σύλληψης. Η εν διαστάσει σύζυγος του ρώσου μεγιστάνα ο οποίος έγινε γνωστός στην Ελλάδα μετά την αγορά του θρυλικού ιδιωτικού νησιού Σκορπιός, κρατήθηκε όπως είναι γνωστό για περισσότερο από μία ώρα σε χώρο του αεροδρομίου της Λάρνακας. Η Ελένα φανερά εκνευρισμένη περίμενε τους τέσσερις δικηγόρους της. Η γυναίκα οδηγήθηκε στη συνέχεια στο Τμήμα Ανίχνευσης Εγκλημάτων στην Λεμεσό. Η εν διαστάσει σύζυγος του Ρώσου billionaire σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε «αφαιρέσει» ένα διαμάντι ιδιαίτερα υψηλής αξίας (οι εκτιμητές κοσμημάτων λένε ότι η τιμή του υπερβαίνει τα 50 εκατομμύρια δολάρια) το οποίο ανήκει στο Κυπριακό Εμπίστευμα. Το συγκεκριμένο εμπίστευμα διασφάλιζε την περιουσία των δύο θυγατέρων που είχε αποκτήσει σε νεαρή ηλικία με τον Ριμπολόβλεφ. Την 24χρονη Εκατερίνα και την 13χρονη Άννα. Η κ. Ριμπολόβλεβα μετά από ταλαιπωρία αρκετών ωρών αφέθηκε ελεύθερη. Η Κυπριακή Αστυνομία της ζήτησε όμως να καταθέσει το διαβατήριό της.

Τι είπε στην κατάθεση της
Η Ριμπολόβλεβα υποστήριξε στην κατάθεσή της ότι ποτέ δεν έκλεψε το δαχτυλίδι με το πανάκριβο μπλε διαμάντι. Επέμενε μάλιστα ότι το σπάνιο, εκπληκτικό διαμάντι της το είχε χαρίσει ο σύζυγός της Ντμίτρι (σίγουρα δεν αποτελεί περιουσία του Κυπριακού Εμπιστεύματος).

Η Ελένα αναχώρησε από το Αστυνομικό Τμήμα με σκοπό να διανυκτερεύσει σε σπίτι στενών της φίλων. Η Ριμπολόβλεβα έχει δημιουργήσει πολλές φιλίες με Κυπρίους, αφού ο σύζυγός της είχε δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά εδώ και χρόνια στο νησί. Φίλοι οι οποίοι της συμπαραστάθηκαν στην περιπέτεια του διαζυγίου της με τον Ριμπολόβλεφ. Η γυναίκα είχε κατηγορήσει τον σύζυγό της ως … άλλη Τίνα Λιβανού-Ωνάση ότι την απατούσε σε όλη την διάρκεια του έγγαμου βίου της. Στην… ξηρά και την θάλασσα! Απιστίες με μοντέλα, stars και αθλήτριες. Ο Ριμπολόβλεφ επέμενε ότι δεν την είχε απατήσει ποτέ. Πρόκειται πραγματικά για ένα διαζύγιο που θυμίζει κινηματογραφική ταινία.

Το μπλε διαμάντι του οίκου “Graff”
Τι είναι όμως αυτό το διαμάντι γύρω από το οποίο δημιουργήθηκε διεθνής θόρυβος; Ένα διαμάντι που οδήγησε σε αλληλοκατηγορίες, συλλήψεις και ιδιαίτερα δυσάρεστες εμπειρίες; Το πολύτιμο blue diamond λοιπόν… Με απόλυτη σιγουριά σας πληροφορώ ότι ανήκει στον περίφημο οίκο κοσμημάτων “Graff”. Ένα από τα σπάνια, πανέμορφα διαμάντια του οίκου. Η διεθνούς φήμης φίρμα κοσμημάτων είναι γνωστή άλλωστε για τα εξαιρετικά μπλε διαμάντια της. Οι κοσμηματοπώλες Laurence και Francois Graff έχουν δημιουργήσει ένα μύθο γύρω από τα φοβερά και τρομερά blue diamonds, μερικά από τα οποία έχουν «χτυπηθεί» σε δημοπρασίες στην Γενεύη και την Νέα Υόρκη. Τα έχουν αγοράσει οι billionaires σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές. Ο οίκος “Graff” έγινε γνωστός στην Ελλάδα όταν ο γιος του Laurence, Francois παντρεύτηκε πριν αρκετά χρόνια την όμορφη Ελληνίδα Ζέτα Βομβογιάννη. Πρόκειται για έναν από τους ακριβότερους και πλέον φημισμένους οίκους στον πλανήτη, με exclusive boutiques στο Λονδίνο, το Παρίσι, την Γενεύη, την Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Γκστααντ.

Οι διακοπες Ριμπολοβλεφ στο Γκστάαντ
Στο δημοφιλέστερο σποτ των Ελβετικών Άλπεων απολάμβανε πριν λίγες μέρες τις διακοπές του και ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ. Μαζί με τις δύο κόρες του Εκατερίνα και Άννα. Ο Φεβρουάριος άλλωστε είναι η καλύτερη σεζόν να κάνει κανείς διακοπές στα κοσμοπολίτικα θέρετρα των Ελβετικών και Γαλλικών Άλπεων. Ο κ. Ριμπολόβλεφ και οι κόρες του διέμειναν σε πολυτελές σαλέ. Τις μέρες μάλιστα εκείνες, οι ιθύνοντες του οίκου “Graff” διοργάνωσαν private party για τους πολυεκατομμυριούχους πελάτες τους.

Ο Ριμπολόβλεφ διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τις θυγατέρες του. Την Εκατερίνα στην οποία ανήκει επίσημα ο ιδιόκτητος παράδεισος που δημιούργησε πριν δεκαετίες ο Αριστοτέλης Ωνάσης και την 13χρονη Άννα. Το όνομα μάλιστα της μικρότερης κόρης του φέρει το yacht του Ρώσου billionaire ο οποίο ήταν αγκυροβολημένο σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στον Σκορπιό. Το “My Anna” είναι κατάλευκο, επιβλητικό, ένα σκάφος τελευταίας τεχνολογίας. Οι Ριμπολόβλεφ έκαναν δικό τους το Σκορπιό πριν περίπου δέκα μήνες. Τόνοι μελάνης χύθηκαν γύρω από την συγκεκριμένη αγοραπωλησία. Οι φήμες έλεγαν ότι η Αθηνά Ωνάση έπεισε την φίλη της Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα να αγοράσει το νησί. Τα δύο κορίτσια ενώνει το κοινό τους πάθος για την ιππασία. Φαίνεται όμως ότι και οι νέοι ιδιοκτήτες του νησιού θα έχουν μια glamorous αλλά άκρως περιπετειώδη ζωή η οποία θα απασχολεί τα διεθνή Media. Ακριβώς όπως και τα μέλη της οικογένειας Ωνάση (ελπίζουμε όχι με τα τραγικά γεγονότα που έκαναν την ζωή των Ωνάσηδων να μοιάζει με την τραγωδία των Ατρειδών).

Διαμάχη χωρίς τέλος
Ο Ριμπολόβλεφ αγόρασε το μπλε διαμάντι τύπου “Graff” για να υπάρχει ως κάτι το εξαιρετικό, πολύτιμο, ένα αντικείμενο μεγάλης αξίας στην ήδη εντυπωσιακή περιουσία των δύο θυγατέρων του. Ένα από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία της Κύπρου το Bolton Trustees Limited (Neocleous House) είναι οι διαχειριστές του Εμπιστεύματος. Οι διαχειριστές κίνησαν όλες τις διαδικασίες για να επιστραφεί το πανάκριβο blue diamond από την μητέρα στις δύο κόρες. Η κ. Ριμπολόβλεβα δεν το επέστρεψε ποτέ με αποτέλεσμα να συλληφθεί μόλις πάτησε το πόδι της στην Κύπρο. Εάν η κ. Ριμπολόβλεβα κινηθεί νομικά τότε θα βρεθεί αντιμέτωπη στις δικαστικές αίθουσες με τις δύο όμορφες, κατάξανθες κόρες της. Ο Ρώσος μεγιστάνας του οποίου η περιουσία φθάνει τα 9,1 δις δολάρια δεν εμπλέκεται στην συγκεκριμένη ιστορία. Σίγουρα όμως υπάρχει μια τρομερή διαμάχη μεταξύ των δύο πρώην συζύγων οι οποίοι γνωρίστηκαν, ερωτεύτηκαν και παντρεύτηκαν σε πολύ νεαρή ηλικία. Στη διάρκεια των φοιτητικών τους χρόνων. Πληροφορίες ανθρώπων που γνωρίζουν τον Ντμίτρι και την Ελένα αναφέρουν ότι η μεγαλύτερη κόρη Εκατερίνα τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία στον πατέρα Ντμίτρι. Η μικρότερη Άννα διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με την μητέρα της. Παρ’ όλα αυτά και οι δύο κόρες περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους με τον μπαμπά Ριμπολόβλεφ.

Αγοράζει…μύθους
Η Ελένα Ριμπολόβλεβα κατηγορεί τον πρώην σύζυγό της ότι σπαταλά την οικογενειακή περιουσία. Αγοράζει συνέχεια βίλλες, διαμερίσματα και τεράστιες εκτάσεις οι οποίες ανήκουν σε big stars και πασίγνωστους billionaires. Η αντιπαράθεση χτύπησε κόκκινο όταν ο Ριμπολόβλεφ αγόρασε πριν δέκα μήνες το νησί-μύθος του Αριστοτέλη Ωνάση.

Η Ελένα υποστηρίζει ότι εσκεμμένα ο Ντμίτρι έκανε ιδιοκτήτρια του νησιού την κόρη τους Εκατερίνα. Ο Russian tycoon έχει αγοράσει επίσης την εξαιρετικής χλιδής βίλλα του ηθοποιού Γουίλ Σμιθ στην Χαβάη, ένα super glamorous διαμέρισμα του Ντόναλντ Τραμπ στην Φλόριντα, ένα άλλο τεράστιο διαμέρισμα στην Νέα Υόρκη, μία έπαυλη στην Κύπρο και ένα «παλάτι» στο Μονακό. Ο ίδιος ο Ριμπολόβλεφ ζει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου στο Μόντε Κάρλο. Έχει αγοράσει άλλωστε την ποδοσφαιρική ομάδα του Μονακό. Διατηρεί μάλιστα εξαιρετικές σχέσεις με τα μέλη της πριγκιπικής οικογένειας του πανέμορφου κρατιδίου.

Στον Ριμπολόβλεφ και τις κόρες του ανήκει και μία εκπληκτική συλλογή πινάκων και γλυπτών που ξεκινάει από τον Ρενουάρ, τον Γκογκέν, τον Πικάσο, τον Σαγκάλ και φθάνει στον Ματίς και τον Σεζάν. Εδώ και κάποιο διάστημα γίνεται προσπάθεια να μην πωληθούν τα μυθικά έργα τέχνης (το σπίτι έχει περιέλθει στην κυριότητα του Καταπιστεύματος. Αυτός είναι ένας τρόπος για να μην πουληθούν τα μυθικά έργα τέχνης).

Όσο για την Ελένα; Τα Κυπριακά Δικαστήρια θα αποφασίσουν τελικά την τύχη της… Η 45χρονη Ριμπολόβλεβα (αρνήθηκε να δηλώσει την διεύθυνση του σπιτιού των φίλων της που θα περνούσε την νύχτα της διότι λέει φοβάται για τη ζωή της) δεν έχει αποφασιστεί αν σήμερα τελικά θα οδηγηθεί στο Δικαστήριο για να ζητηθεί η έκδοση διατάγματος κράτησής της. Έμπειροι δικηγόροι αναφέρουν ότι δεν συντρέχει λόγος για στέρηση της ελευθερίας της, εφόσον δεν είναι ύποπτη φυγής και δεν μπορεί να επηρεάσει τεκμήρια και μαρτυρίες.

Σίβυλλα alert
tovima.gr

2014-02-25

>