lefkada-news

Τζίμης Πανούσης: «Επειδή είμαι η μετενσάρκωση του Λεονάρντο ντα Βίντσι, κάνω πολλά πράγματα»

Με τον δικό του, ανορθόδοξο τρόπο, ο Τζίμης Πανούσης μιλάει για την Τέχνη που πρεσβεύει αλλά και για τον τρόπο που ο ίδιος απολαμβάνει τις live εμφανίσεις του.

Το live είναι σαφώς από το δυνατό σας σημείο, ωστόσο έχετε μια εκπληκτική φωνή. Αισθάνεστε ότι δεν της έχετε δώσaει τη σημασία που της αναλογεί;

«Στον Χατζιδάκι άρεσε πάρα πολύ η φωνή μου και έχουμε κάνει μαζί κι ένα δίσκο ο οποίος θα βγει κάποια στιγμή. Έχω βάλει στίχους και έχω τραγουδήσει το «χαμόγελο της Τζοκόντα», αλλά αρρώστησε μετά και δεν βγήκε. Επειδή είμαι η μετενσάρκωση του Λεονάρντο ντα Βίντσι, κάνω πολλά πράγματα. Ελπίζω να τα κάνω καλά».

Απολαμβάνετε πιο πολύ τα live;

«Είναι και θέμα επιβίωσης γιατί αυτές οι π@π@ριές περί ταλέντων δεν τις πιστεύω, εντάξει το ταλέντο πρέπει να υπάρχει ως ένα βαθμό, αλλά όπως πρέπει να υπάρχει και στον τσαγκάρη και στο δημοσιογράφο και στο γιατρό. Αλλά πιστεύω ότι η τέχνη βγαίνει μόνο όταν προσπαθείς να επιβιώσεις, όταν ζεις απ` αυτό. Όπως είχε δουλειά ο Τσιτσάνης, ο Βαμβακάρης, αυτοί είναι καλλιτέχνες για μένα. Και θα μείνουν κλασικοί στο χρόνο. Εγώ ζω από τη δουλειά μου, όποιος δεν ζει από τη δουλειά του δεν είναι καλλιτέχνης. Τώρα που έχουν πεθάνει οι δισκογραφικές, γράφω μεν, αλλά δεν τα ολοκληρώνω, τα πετάω... Η τέχνη δεν θέλει θυσίες, οι θυσίες θέλουν τέχνη».

 

Πηγή: Real/gossip-tv.gr

2014-10-15

>