lefkada-news

Βασίλισσα της ομορφιάς «έσβησε» στα 28 της-Έχασε τη άνιση μάχη για τη ζωή από καρκίνο του μαστού

Έχασε την άνιση μάχη για τη ζωή στα 28 της χρόνια η πρώην Μις Βενεζουέλα, Eva Ekvall, από καρκίνο του μαστού, το Σάββατο σε νοσοκομείο του Χιούστον. Η Ekvall στέφθηκε Μις Βενεζουέλα το 2000 σε ηλικία μόλις 17 ετών, ενώ την επόμενη χρονιά ήταν τρίτη επιλαχούσα στο καλλιστεία Μις Υφήλιος που διοργανώθηκαν στο Πουέρτο Ρίκο.

Γεννημένη από Αμερικανό πατέρα και Τζαμαϊκανή μητέρα μετά τα καλιστεία εργάστηκε ως μοντέλο, και ηθοποιός στην τηλεόραση. Το Φεβρουάριο του 2010 λίγο μετά τη γέννηση της κόρης της διαγνώστηκε καρκίνος του μαστού σε προχωρημένο στάδιο με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε μαστεκτομή και πολύ δυνατές χημειοθεραπείες.

Νιώθοντας την ανάγκη να στείλει το δικό της μήνυμα για την πρόληψη του καρκίνου έγραψε το βιβλίο «Fuera de Foco» («Out of Focus»), το οποίο περιλαμβάνει φωτογραφίες της, του φωτογράφου Roberto Mata, από το χρονικό διάστημα στο οποίο υποβαλλόταν σε χημειοθεραπείες. Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «El Nacional» είπε ότι «έπρεπε να στείλει το μήνυμα της ανάγκης για την πρόληψη του καρκίνου.» «Μισώ αυτές τις φωτογραφίες στις οποίες έχω βγει τόσο άσχημη... Αλλά ξέρετε κάτι; Κανείς δεν είπε ποτέ ότι έπρεπε να μοιάζω με Μις Βενεζουέλα, τη στιγμή που είχα καρκίνο». Στο βιβλίο της, η Ekvall περιγράφει τη χαρά για τη γέννηση της κόρης της, λέγοντας «η κόρη μου δεν μπορεί να ξέρει ή να καταλάβει ότι με κρατά ζωντανή σήμερα.». Το βιβλίο συπεριλαμβάνει και μικρά δοκίμια των πολύ δικών της ανθρώπων αλλά και φίλων της που εκφράζουν τις ανησυχίες τους σχετικά με τη δοκιμασία της. Στο δικό του σημείωμα ο πατέρας της, Eric Ekvall, γράφει ότι και η δική του μητέρα δηλαδή η γιαγιά της, από την οποία πήρε και το όνομα Eva είχε πεθάνει από τον ίδιο τύπο καρκίνου στην ηλικία των 39 ετών. «Αυτοί που γνωρίζουν την Eva ξέρουν ότι δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται» συμπλήρωσε!

Η είδηση του θανάτου της έφερε θλίψη σε πλήθος κόσμου, ενώ το Twitter κατακλύστηκε από μηνύματα από γνωστούς καλλιτέχνες και πολιτικούς που μιλούν για τον αγώνα της. Σε ένα σκίτσο που αναρτήθηκε, απεικονίζεται ως άγγελος με άσπρα φτερά και μια ροζ κορδέλα στο στήθος της.

Ο σύζυγος της Ekvall δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Twitter την Κυριακή, όπου της κρατά σφιχτά το χέρι με τη λεζάντα : «Πάντα μαζί ... Σ `αγαπώ».

της Εριφύλης Δήμου

2011-12-20

agelioforos.gr

>