lefkada-news

Βυθίζεται στο χάος η Αίγυπτος – περισσότερα από 600 τα καταγεγραμμένα θύματα

«Παρασκευή του θυμού» χαρακτηρίζουν στο twitter τη σημερινή ημέρα οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, καλώντας τους ισλαμιστές σε νέες διαδηλώσεις μετά την προσευχή. Ανυποχώρητοι μπροστά στην αιματηρή απάντηση των δυνάμεων ασφαλείας, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι επιμένουν να βγάζουν τους υποστηρικτές τους στο δρόμο καλώντας σε «πορείες εκατομμυρίων» μετά τις προσευχές της Παρασκευής σε όλες τις πόλεις της Αιγύπτου -ενώ ο στρατός έχει προειδοποιήσει πως θα απαντήσει με σφαίρες σε «έκτροπα».

Στο μεταξύ ο αριθμός των νεκρών από το μακελειό της Τετάρτης, αυξάνεται διαρκώς με τον επίσημο απολογισμό να φτάνει τους 638 αλλά με ξένους ανταποκριτές να μετρούν σορούς που θεωρείται ότι δεν έχουν συμπεριληφθεί στην καταμέτρηση.

Χθες Πέπμτη, χιλιάδες υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας έκαναν επιδρομή σε κυβερνητικό κτήριο στο Κάιρο, στο οποίο έβαλαν φωτιά. Εν τω μεταξύ, στους στρατιωτικούς εισαγγελείς παρέπεμψαν οι αιγυπτιακές αρχές 84 πρόσωπα από την πόλη του Σουέζ, στα οποία περιλαμβάνονται μέλη και οπαδοί των Αδελφών Μουσουλμάνων, με κατηγορίες για φόνο και πυρπόληση εκκλησιών, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το χρονικό του αιγυπτιακού δράματος

Περισσότερα εδώ

2013-08-16

>