lefkada-news

Σεισμός 6,4 ρίχτερ χτύπησε την Ταΐβάν(video)- Στους 26 οι νεκροί,120 οι εγκλωβισμένοι

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,4 Ρίχτερ βαθμών, σημειώθηκε στη νότια Ταϊβάν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (22.00 ώρα Ελλάδα την Παρακσευή).Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο νότιο τμήμα του νησιού, σε απόσταση μόλις 22 χιλιομέτρων από την πόλη Γιουτζίν και 36 χιλιομέτρων από πόλη Ταϊνάν. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους.

Συγκλονιστικό βίντεο την ώρα, που οι 6,4 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ, ταρακούνησαν την Ταϊβάν


Ο σεισμός προκάλεσε την κατάρρευση μιας 17ώροφης πολυκατοικίας στην πόλη Ταϊνάν, στο νότιο τμήμα της νήσου.Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, το συγκρότημα είχε 96 διαμερίσματα και 256 καταγεγραμμένους ενοίκους και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονταν μέσα σ` αυτό όταν κατέρρευσε.





Τουλάχιστον 26 άνθρωποι είναι ο νεότερος απολογισμός των νεκρών, οι οποίοι καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια και τα σωστικά συνεργεία έχουν διαδώσει μέχρι στιγμής 123 ανθρώπους, δήλωσε αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Περίπου 120 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια του κτιρίου που κατέρρευσε εξαιτίας του σεισμού στην Ταιβάν.


Από αυτούς, οι 103 είναι παγιδευμένοι "πολύ βαθιά κάτω από τα ερείπια", σύμφωνα με τον δήμαρχο της Ταϊνάν Ουίλιαμ Λάι, ο οποίος πρόσθεσε: "δεν υπάρχει κανένα μέσο για να φθάσουμε σ` αυτούς απ` ευθείας, είναι πολύ δύσκολο".

Ο δήμαρχος διευκρίνισε πως οι προσπάθειες επικεντρώνονται τώρα στη διάσωση 30 ανθρώπων που βρίσκονται πιο κοντά στους διασώστες και χρησιμοποιείται πιο ελαφρύς εξοπλισμός, όπως τρυπάνια.

Μεταξύ των ανθρώπων που ανασύρθηκαν ζωντανοί, είναι δύο 20χρονοι νεαροί, ο ένας εκ των οποίων κατάφερε να βγει περπατώντας από τα ερείπια, με την βοήθεια των διασωστών. Και οι δύο οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Το έργο των διασωστών περιπλέκεται από το γεγονός ότι δύο πολυκατοικίες συνθλίφτηκαν από δύο άλλες γειτονικές πολυκατοικίες, εξήγησε ο δήμαρχος, γεγονός που υποχρεώνει τους διασώστες να σταθεροποιήσουν τις πολυκατοικίες που έχουν καταρρεύσει, πριν αρχίσουν να σκάβουν.

Πυροσβέστες, αστυνομικοί, στρατιώτες και εθελοντές "χτενίζουν" τα συντρίμμια, χρησιμοποιώντας ακόμα και τα χέρια τους, την στιγμή που δεκάδες άνθρωποι παρακολουθούν εναγωνίως για τις τύχες των δικών τους ανθρώπων. Το ιατρικό προσωπικό είναι σε επιφυλακή στο σημείο.

"Δεν απαντάει στις κλήσεις μου. Προσπαθώ να παραμείνω δυνατή μέχρι να την βρω", δήλωσε μια 42χρονη γυναίκα στο Reuters, η οποία περιμένει να ακούσει νέα από την 24χρονη κόρη της που διέμενε στον 5ο όροφο της πολυκατοικίας.

Δείτε περισσότερα στό enikos

22:02:00

2016-02-07

>