lefkada-news

Ερντογάν: «Υποχρέωση» η αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους

Υπέρ ενός παλαιστινιακού κράτος τάχθηκε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι «συνιστά υποχρέωση και όχι επιλογή» η αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους.

Ο Τούρκος ηγέτης, ο οποίος βρίσκεται στο Κάιρο λαμβάνοντας μέρος στη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου, είπε επίσης ότι τα "νόμιμα" αιτήματα των λαών "δεν μπορούν να καταστέλλονται με τη βία".

Αναφέρθηκε επίσης στο Ισραήλ, οι σχέσεις με το οποίο είναι αρκετά τεταμένες, καταδικάζοντας τις ισραηλινές πολιτικές, λέγοντας ότι αποτελούν "εμπόδιο για την ειρήνη" ενώ εξέφρασε και την επιθυμία του να επισκεφθεί τη Λωρίδα της Γάζας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Ερντογάν είχε ανακοινώσει ότι στο εξής η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα θα γίνεται με τη συνοδεία πολεμικών πλοίων.

Η Αίγυπτος είναι ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του Ερντογάν σε χώρες της "Αραβικής Άνοιξης". Επόμενοι σταθμοί της περιοδείας του θα είναι η Τυνησία και η Λιβύη, στην οποία θα πργματοποιήσει την πρώτη επίσκεψη ξένου ηγέτη μετά την ανατροπή του συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι.

2011-09-13

enet.gr

>