lefkada-news

Βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Άγκυρας

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχστον τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 15 σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.

 Η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στην κεντρική περιφέρεια Κιζιλάι, κοντά σε μια αστυνομική ακαδημία αλλά και το Εφετείο, προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που ήταν κρυμμένος σε αυτοκίνητο, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα. Πάντως, ο κυβερνήτης της Άγκυρας Αλααντίν Γιουκσέλ αρνήθηκε να μιλήσει για επίθεση, υπογραμμίζοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται. "Ερευνούμε όλα τα ενδεχόμενα", δήλωσε προς τους δημοσιογράφους.

Πηγές της τουρκικής αστυνομίας που επικαλούνται τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαιώνουν ότι η έκρηξη οφείλεται σε τοποθέτηση βόμβας. Εισαγγελείς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έφτασαν επιτόπου για να συνδράμουν στις έρευνες της αστυνομίας, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα.

Αντικρουόμενες ήταν νωρίτερα οι πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των τραυματιών. Σύμφωνα με τον Μπεσίρ Αταλάι, έναν εκ των αντιπροέδρων της τουρκικής κυβέρνησης, η έκρηξη προκάλεσε τον τραυματισμό 15 ανθρώπων ενώ σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT υπαρχουν 27 τραυματίες.

Κάποια τηλεοπτικά δίκτυα ανέφεραν πως μια γυναίκα συνελήφθη κοντά στον τόπο της έκρηξης ενώ φώναζε συνθήματα. Εικόνες δείχνουν καπνό να υψώνεται στο κέντρο της πρωτεύουσας και αρκετά αυτοκίνητα να φλέγονται, ενώ μεγάλη είναι η κινητοποίηση των υπηρεσιών ασφαλείας, που έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Από την έκρηξη υπέστησαν ζημιές έξι οχήματα και έσπασαν τζαμαρίες σε πολλά κτίρια στην περιοχή, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τους οποίους επικαλούνται τηλεοπτικά δίκτυα.
 

  2011-09-20

enet.gr

>