lefkada-news

Λιβύη: Σκοτώθηκε ο Καντάφι μετά από συμπλοκή

Υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη, κατά τη σύλληψή του, ο Μουαμάρ Καντάφι, σύμφωνα με στρατιωτικό διοικητή του Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης.

Ο στρατιωτικός διοικητής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, Αμπντέλ Ματζίντ, είχε δηλώσει στο πρακτορείο Reuters ότι ο Καντάφι συνελήφθη και τραυματίστηκε κοντά στη γενέτειρά του Σύρτη, επιχειρώντας να διαφύγει από την πόλη με κονβόι που δέχθηκε επίθεση από μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ. Ο ίδιος ανέφερε ότι ο συνταγματάρχης παρελήφθη από ασθενοφόρο.

Λίγο αργότερα ο Αμπντέλ Μαζίντ ανέφερε ότι ο Καντάφι υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη κατά την ανταλλαγή πυρών που σημειώθηκε κατά την επιχείρηση σύλληψης


Προηγούμενο ρεπορτάζ

Τη σύλληψη του Μουαμάρ Καντάφι και τον πλήρη έλεγχο της Σύρτης, γενέτειρας του συνταγματάρχη και τελευταίου μεγάλου θύλακα αντίστασης, ανακοίνωσε το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, μέχρι αυτή τη στιγμή.

Στρατιωτικός διοικητής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι ο Μουαμάρ Καντάφι συνελήφθη τραυματισμένος. Μαχητής της νέας ηγεσίας δήλωσε, επίσης στο Reuters, ότι ήταν μάρτυρας της σύλληψης. Ωστόσο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν επιβεβαιώνει επί του παρόντος τις πληροφορίες για τη σύλληψη του Καντάφι.

«Η Σύρτη απελευθερώθηκε. Δεν υπάρχουν πια δυνάμεις του Καντάφι. Τώρα καταδιώκουμε τους μαχητές του, που επιχειρούν να διαφύγουν» δήλωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο στρατηγός Γιουνούς αλ Αμπντάλι, επικεφαλής των επιχειρήσεων στο ανατολικό μισό της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελική μάχη δόθηκε το πρωί της Πέμπτης και διήρκεσε 90 λεπτά.

2011-10-20

agelioforos.gr

>