lefkada-news

Πως ο Τηλυκράτης έχασε στην παράταση από τον Εθνικό Φιλιππιάδας στο Σούπερ Καπ

 

Σε ένα μέτριο ποιοτικά ματς, που παρακολούθησαν αρκετοί για την εποχή θεατές, στο γήπεδο της Πρέβεζας, ο Εθνικός Φιλιππιάδας χωρίς να είναι καλύτερος, αποδείχθηκε τελικά  πιο τυχερός και νίκησε στην παράταση με 2-1 τον Τηλυκράτη, κατακτώντας έτσι το Σούπερ Καπ της Ε.Π.Σ. Πρέβεζας Λευκάδας.

Και οι δύο ομάδες έδειξαν σχετικά ανέτοιμες και δεν κατάφεραν να φτάσουν σε υψηλά στάνταρ απόδοσης, αφού βρίσκονται ακόμη σε περίοδο προετοιμασίας. Αντίθετα τόσο η ένταση που επικράτησε κατά την διάρκειά του τελικού, όσο και η διακύμανση του σκορ, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών μέχρι το τελευταίο λεπτό της.

Ο τυπικά γηπεδούχος Τηλυκράτης, ήταν καλύτερος σε γενικές γραμμές και κατά διαστήματα προσπάθησε να παίξει ορθολογικό ποδόσφαιρο, σε αντίθεση με τον Εθνικό Φιλιππιάδας, ο οποίος προσπάθησε να θωρακίσει κυρίως την αμυντική του λειτουργία και να απειλήσει  με αντεπιθέσεις και μακρινές πάσες.

Σε μια από αυτές τις αντεπιθέσεις στο 35΄μάλιστα, βρήκε ακάλυπτη την αντίπαλη άμυνα και κατάφερε να προηγηθεί με σκόρερ τον φορ Μιχάλη.

Είχαν προηγηθεί δύο καλές ευκαιρίες για τον Τηλυκράτη με Ορφανό και Περιστέρη, ενώ μέχρι το ημίχρονο ο Μακρυγιάννης έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες να ισοφαρίσει, όταν στο 40΄έκλεψε την μπάλα από τον τερματοφύλακα Μπαντή, αλλά γλίστρησε στην τελική του προσπάθεια, ενώ στο 45΄πλάσαρε άουτ κι ενώ βρέθηκε μόνος  στο σημείο του πέναλτι.

Στο ίδιο διάστημα η Φιλιππιάδα απάντησε με ένα σουτ του Γιώργου Καταγή από καλή θέση που κατέληξε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίχτες του Ανδρέα Παντζιαρά ανέβασαν στροφές και πίεσαν την άμυνα του Εθνικού, χωρίς όμως να μπορούν να απειλήσουν άμεσα τον έμπειρο Μπαντή.

Σε αυτό το διάστημα να σημειωθεί, ότι οι κυανέρυθροι κέρδισαν πολλά κόρνερ, τα οποία όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι που αρκέστηκαν σε αντεπιθέσεις, απείλησαν στο 60΄με τον σκόρερ Μιχάλη και τον Καραγκούνη να βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Τελικά σε μια ανύποπτη φάση στο 80΄, ο Βούλγαρος Τοντόροφ με εκπληκτικό πλασέ στην κίνηση έφερε το ματς στα ίσια.

Ο ίδιος παίχτης λίγο πριν με μακρινό σουτ, ανάγκασε τον γκολκίπερ Μπαντή σε μεγάλη απόκρουση.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπως και στην παράταση που ακολούθησε, το ματς έγινε ροντέο, αφού η κούραση των παιχτών και των δύο ομάδων ήταν εμφανής, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αργές επιστροφές και να δημιουργούνται κενοί χώροι για τους επιθετικούς.

Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης ο Τηλυκράτης στάθηκε άτυχος, αφού ο νεαρός Βασιλείου σε δύο περιπτώσεις αστόχησε από κοντά.

Στο 95΄σούταρε από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα βρήκε την συμβολή των δοκαριών, επέστρεψε στον αμαρκάριστο Γιάννη Γεωργάκη, ο οποίος πλάσαρε άστοχα.

Τρία λεπτά αργότερα ο Βασιλείου και πάλι βρέθηκε μόνος στην περιοχή, αλλά και πάλι αστόχησε, αφού το πλασέ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Μετά και τις ευκαιρίες αυτές, για μια ακόμη φορά μίλησε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου και η Φιλιππιάδα σε μια από τις λιγοστές επισκέψεις της στα καρέ του γκολκίπερ Καραγκούνη, κατάφερε με κοντινό πλασέ του Χριστογιάννη να κάνει το  2-1 και να κλέψει το κύπελλο.

Πρόεδρος Πίου

21:17:26

2016-09-08

 

>