lefkada-news

Πως πήρε τη νίκη ο Τηλυκράτης με την Αμβρακία Κωστακιών

 

Ο Τηλυκράτης στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος της Γ΄Εθνικής, χωρίς να εντυπωσιάσει ιδιαίτερα με την απόδοσή του, κατάφερε έστω και στο τελευταίο λεπτό, να κλέψει το τρίποντο στο Δημοτικό Στάδιο Άρτας, με αντίπαλο την σκληροτράχηλη ομάδα της Αμβρακίας Κωστακίων.

Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά με λίγες φάσεις και στις δύο εστίες και διεξήχθη παρουσία σχεδόν πεντακοσίων συνολικά θεατών, ενώ πάνω από εκατόν πενήντα ήταν οι φίλαθλοι των κυανέρυθρων, που ταξίδεψαν από την Λευκάδα για να παρακολουθήσουν από κοντά το πρώτο παιχνίδι της ομάδας τους.

Μουδιασμένα ξεκίνησαν το ματς οι παίχτες του Ανδρέα Παντζιαρά και σε όλο σχεδόν το πρώτο ημίχρονο ελάχιστα κατάφεραν να απειλήσουν τον γκολκίπερ Βαρελή, αφού η τριάδα των επιθετικών έμοιαζε ξεκομμένη, από τις υπόλοιπες γραμμές της ομάδας.

Στο ίδιο διάστημα οι γηπεδούχοι, προσπάθησαν με μακρινές πάσες από την άμυνα, να εκμεταλλευτούν τον υψηλόσωμο φορ Σιδηρόπουλο και τον ταχύτατο από δεξιά Παπά, για να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα του Τηλυκράτη.

Στην πιο αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους, ο  επιθετικός Σταμούλης για τους γηπεδούχους στο 30΄έφυγε από ελεγχόμενη θέση οφσάϊντ, αλλά πλάσαρε εντελώς άστοχα τον γκολκίπερ Καραγκούνη, ο οποίος ενήργησε σωτήρια, αφήνοντας την εστία του για να τον ανακόψει.

Στην επανάληψη είχαμε αλλαγή σκηνικού, με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν σταδιακά την απόδοσή τους και  όσο περνούσε ο χρόνος να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο, να γίνονται πιο επικίνδυνοι και να επιζητούν με κάθε τρόπο το γκολ.

Οι δε γηπεδούχοι προσπάθησαν να κρατήσουν τον βαθμό της ισοπαλίας, παίζοντας με κλειστή άμυνα και κάνοντας υπερβολικές σε κάποιες περιπτώσεις καθυστερήσεις.

Στην μοναδική τους μάλιστα αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο, λίγο έλειψε να πετύχουν γκολ στο 71΄όταν ο νεοεισελθών Νταλάκας με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, έστειλε την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Καραγκούνη άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με δυνατό σουτ του Μακρυγιάννη στο 55΄που έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από την συμβολή των δοκών του τερματοφύλακα Βαρελή.

Δύο ακόμη σουτ από τον ίδιο παίχτη εκτός περιοχής, απέκρουσε με σχετική ευκολία ο Αρτινός πορτιέρο.

Στο 72΄ο Ορφανός από πλάγια με δυνατή σέντρα σουτ, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Βαρελή.

Η μεγάλη φάση για τον Τηλυκράτη ήρθε στο 76΄, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του σπεσιαλίστα Κοντογιάννη, ο Βούλγαρος Τοντόροβ επιχείρησε καρφωτή κεφαλιά, από το ύψος της μικρής περιοχής, αναγκάζοντας τον διακριθέντα Βαρελή στην απόκρουση του αγώνα.

Η επιμονή των παιχτών των φιλοξενουμένων, δικαιώθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν σε μια ανύποπτη φάση στο κέντρο του γηπέδου, από κόντρα ο Παύλος Μακρυγιάννης έγινε κάτοχος της μπάλας, επιχείρησε ατομική προσπάθεια από αριστερά κι αφού απέφυγε δύο αντιπάλους, μπήκε πλάγια στην περιοχή και κατάφερε με δυνατό διαγώνιο σουτ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας με τον καλύτερο τρόπο τον επίλογο του ματς.

 

Ικανοποιημένοι έφυγαν από το γήπεδο οι φίλοι της ομάδας που ταξίδεψαν στην Άρτα, τόσο για το νικηφόρο αποτέλεσμα, όσο και για την υπερπροσπάθεια των παιχτών, ειδικά στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού.

Πρόεδρος Πίου

 

10:12:41

2016-09-15

>