lefkada-news

Με τρίποντο 1 δευτερόλεπτο πριν το τέλος ο Ολυμπιακός «λύγισε» τη Δόξα

Νέα πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε σήμερα η Δόξα απέναντι στον πρωταθλητή Ολυμπιακό που λίγο έλειψε να νικήσει, αφού βρέθηκε να προηγείται με 5 πόντους ένα λεπτό πριν το τέλος της αναμέτρησης για την τρίτη αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Οι παίκτες του Χάρη Μαρκόπουλου πίστεψαν πως είχαν «σκοτώσει» ένα «θηρίο» ακόμη μεγαλύτερο από τον ΠΑΟΚ, τον οποίο είχαν νικήσει στην πρεμιέρα, δεν υπολόγισαν όμως στο «κρύο αίμα» του Αμερικανού γκαρντ  Έρικ Γκριν που σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση και με δύο συνεχόμενα τρίποντα, το δεύτερο ένα δευτερόλεπτο πριν το τέλος, έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό με 95-94.

Στο πρώτο δεκάλεπτο μπήκαν και οι δύο ομάδες πολύ δυναμικά με το παιχνίδι να έχει πολύ γρήγορο ρυθμό και να μπαίνει σε κάθε επίθεση. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα πρώτα 4 λεπτά του αγώνα είχαν μπει ήδη 32 πόντοι(15-17)! Τελικά η περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ να είναι 26-26 και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να έχει πολλά παράπονα από την άμυνα των παικτών του. Στο δεύτερο δεκάλεπτο συνεχίστηκε η ίδια εικόνα με τους «ερυθρόλευκους» να προσπαθούν να βρουν ρυθμό απέναντι σε μία πολύ ανταγωνιστική Δόξα Λευκάδας. 2 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου κάνοντας ένα επιμέρους σερί (2-7) οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να δημιουργήσουν μια διαφορά της τάξης των 7 πόντων.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός βγάζοντας καλές άμυνες κατάφερε να πάει την διαφορά στο +12 στο 26`, ενώ στο 30` με τρίποντο του Λοτζέσκι η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +16    (65-81). Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου η Λευκάδα μπήκε πολύ δυνατά και τρέχοντας ένα επιμέρους (15-2) πλησίασε στο σκορ(80-83). Στο 36` με τρίποντο του Δεμερτζή οι γηπεδούχοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσα(85-85),

Δείτε την τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού από το novasports πατώντας εδώ

Τα καλύτερα στιγμιότυπα από το novasports πατώντας εδώ

 

Τα δεκάλεπτα: 26-26, 45-52, 65-81, 94-94
Δόξα Λευκάδας(Μαρκόπουλος):  Σκοτ 15, Ταπούτος 10, Ντόμπλας 16(1), Τσαλδάρης 15(4), Γουέλς 27(4), Πεταλωτής, Δεμερτζής 3(1), Γεωργάκης, Ψαθάς, Ρόμπινσον 8.
Ολυμπιακός(Σφαιρόπουλος):  Μπιρτς 8, Σπανούλης 19 (1) Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 5, Μάντζαρης 10(2), Γκριν 13(3), Γιανγκ 8, Παπαπέτρου, Αγραβάνης 6, Χάκετ 2, Λοτζέσκι 16(4).


Πριν την έναρξη του παιχνιδιού η Δόξα βράβευσε, στο γεμάτο κλειστό της Λευκάδας, τον Βασίλη Σπανούλη αλλά και τον Γιώργο Πρίντεζη για την προσφορά τους στο ελληνικό μπάσκετ, ενώ ο Ολυμπιακός πρόσφερε μια φανέλα υπογεγραμμένη άπ` όλους τους παίκτες στον μικρό Γεράσιμο που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.


ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Καμία δικαιολογία στου παίκτες του Ολυμπιακού δεν έδωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά την αγχωτική νίκη και συνολικότερα την εμφάνιση στη Λευκάδα. «Αν δεν είχαμε υπερενθουσιαστεί...» σημείωσε ο Χάρης Μαρκόπουλος αναφερόμενος στο σημείο που η ομάδα του προηγήθηκε με 5 πόντους

Αναλυτικά οι δηλώσεις Σφαιρόπουλου:


«Συγχαρητήρια στην Δόξα Λευκάδας για την εμφάνισή της. Μας έβαλε πολύ δύσκολα σήμερα το είδαν όλοι. Ξέραμε ότι είναι μία μαχητική ομάδα, ιδιαίτερα όταν παίζει στην έδρα της, το είχαμε δει και στον ματς με τον ΠΑΟΚ ότι μπορεί να κερδίσει μία ομάδα που έχει ένα μεγαλύτερο όνομα από αυτήν, παίζουν χωρίς φόβο και έξτρα κίνητρο.

Δυστυχώς εμείς δεν φανήκαμε συγκεντρωμένοι και κυρίως αμυντικά όπως δείχνει και το σκορ, η επίθεσή μας ήταν πάρα πολύ καλή όμως η άμυνα δεν ήταν αυτή που πρέπει, και σίγουρα ένα κομβικό σημείο του παιχνιδιού ήταν όταν πήραμε διαφορά 16 - 17 πόντους πιστέψαμε ότι το ματς είχε τελειώσει. Η Λευκάδα δεν τα παράτησε, πάλεψε για να ξαναγυρίσει στο παιχνίδι, έβαλε δύσκολα σουτ έβαλε και κάποια τυχερά με ταμπλό, πέρασε μπροστά και στο τέλος ήταν ένα ντέρμπι. Είχαμε καθαρό μυαλό και γυρίζοντας καλά την μπάλα βρήκαμε τον ελεύθερο παίκτη δύο φορές και βάλαμε δύο τρίποντα για να γυρίσουμε το παιχνίδι.

Συγχαρητήρια στην Δόξα και καλή συνέχεια, είναι πολύ σημαντικό που μια επαρχιακή ομάδα παίζει στην Α1 σε αυτή την πλευρά της χώρας και εύχομαι να πετύχει τους στόχους της και να μείνει στην κατηγορία».

Για το δύσκολο πρόγραμμα: «Δεν υπάρχει δύσκολο πρόγραμμα είμαστε επαγγελματίες, μπορεί να παίζουμε τρία παιχνίδια την εβδομάδα αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία, όλο το πρωτάθλημα θα πάει έτσι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι και να κάνουμε αυτά που πρέπει σε διάρκεια. Όποιος δεν είναι έτοιμος θα έχει πρόβλημα. Το σύστημα είναι αυτό παίζουμε τρία παιχνίδια την εβδομάδα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε όλα τα παιχνίδια. Όχι να παίζουμε καλά σε κάποια παιχνίδια και μετά να αναπαυόμαστε.

Πρέπει να συνεχίσουμε με συγκεκριμένο τρόπο και να κρατήσουμε την συγκέντρωσή μας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν για το πρόγραμμα και τα συνεχόμενα παιχνίδια. Όταν παίζεις στον Ολυμπιακό πρέπει πάντα να είσαι έτοιμος να προσφέρεις μέσα στο γήπεδο, πάντα με όποιον και να παίζεις».

Αναλυτικά οι δηλώσεις Μαρκόπουλου:

«Τα παιδιά έκαναν υπερπροσπάθεια. Ηρεμήσαμε το παιχνίδι από το τέλος της τρίτης περιόδου, αγχώσαμε τον Ολυμπιακό και είχαμε το μομέντουμ. Αν δεν είχαμε υπερενθουσιαστεί όταν πήγαμε στο +5, ίσως να είχαμε άλλο αποτέλεσμα. Έτσι είναι το μπάσκετ. Δεν ξέρω αν παίζαμε 100 φορές με τον Ολυμπιακό αν θα είχαμε τέτοια ευκαιρία να κερδίσουμε ξανά.

Εμείς θέλουμε σε κάθε παιχνίδι να είμαστε ανταγωνιστικοί. Βάλαμε 94 πόντους απέναντι σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης κι αυτό είναι σίγουρα παράσημο. Θα πρέπει να δούμε κάποια λάθη που κάναμε για τη συνέχεια, καθώς έχουμε ακόμη κάποιο πρόβλημα επικοινωνίας χρησιμοποιώντας τα πρώτα ματς της σεζόν σαν φιλικά».

Από την πλευρά του ο Κεμ Μπιρτς, ο οποίος εκπροσώπησε τους παίκτες του πρωταθλητή Ελλάδος, ανέφερε: «Όπως και πέρυσι στην Τουρκία όπου έπαιζα σε μία μικρή ομάδα, μας προετοίμαζαν για να κερδίζουμε τα φαβορί γιατί ήμασταν αουτσάιντερ. Πρέπει να παίρνουμε αυτά τα παιχνίδια πάρα πολύ σοβαρά γιατί αυτά τα παιχνίδια παίζουν σημαντικό ρόλο, πρέπει να προετοιμαζόμαστε καλύτερα και να έχουμε καλύτερη συγκέντρωση απέναντι σε ομάδες που δεν έχουν τίποτα να χάσουν».

ΚΕΜ ΜΠΙΡΤΣ: "Πέρσι που ήμουν στην Τουρκία στην Ουσάκ, προετοιμαζόμασταν ως αουτσάιντερ και χωρίς άγχος για τέτοια ματς με μεγάλες ομάδες. Φαντάζομαι έτσι έκανε και η Δόξα για να αντιμετωπίσει εμάς. Και έτσι γινόντουσαν πολλές εκπλήξεις πέρσι στην Τουρκία. Πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι και πιο συγκεντρωμένοι όταν μπροστά μας έχουμε τέτοια ματς".

ΕΡΙΚ ΓΚΡΙΝ: «Συγχαρητήρια στη Δόξα. Έπαιξαν πολύ δυνατά. Ο κόουτς με εμπιστεύεται, πήρα τα σουτ και τα έβαλα. Αξίζουν συγχαρητήρια και στον Σπανούλη, γιατί με είδε ελεύθερο και μου έδωσε την μπάλα. Είμαι χαρούμενος για το σουτ, αλλά κυρίως για τη νίκη. Είναι στα 3-4 καλύτερα της καριέρας μου. Απέναντι σε όποιον κι αν παίζεις, θα πρέπει να τα δίνεις όλα. Όλες οι ομάδες θα προσπαθήσουν να μας νικήσουν και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι σωματικά και πνευματικά για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες»

Τα «όργια» του Γουέλς (video ) Κείμενο με πληροφορίες απο in.gr basketblog.gr novasports.gr  23:41:57 2016-10-22

>