lefkada-news

Θανατηφόρο τροχαίο τη Δευτέρα στο δρόμο καρμανιόλα Αμφιλοχία-Βόνιτσα-Λευκάδα-Πόσοι ακόμα;

 

Τραγική  κατάληξη είχε δυστυχώς άλλο ένα τροχαίο ατύχημα που συνέβη τη Δευτέρα το μεσημέρι στον επαρχιακό δρόμο καρμανιόλα Αμφιλοχίας- Βόνιτσας, στο 12ο χιλιόμετρο, μεταξύ Σπάρτου και Λουτρακίου. Πιο συγκεκριμένα, οδηγός νταλίκας που κατευθύνονταν προς τη Βόνιτσα,  έχασε το έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα αυτό να εκτραπεί αριστερά της πορείας του.

Ο 49χρονος Δημήτρης Φούρλιος, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Φορτηγών Δ.Χ. Ν. Σερρών οδηγός της νταλίκας με καταγωγή από τις Σέρρες, μεταφέρθηκε τραυματισμένος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αρχικά στο ΚΥ Αμφιλοχίας και στην συνέχεια στο ΓΝ Αγρινίου, όπου δυστυχώς υπέκυψε στα τραύματά του χάνοντας τη μάχη για τη ζωή του. Το γεγονός `σκόρπισε` θλίψη στις Σέρρες αλλά και στους συναδέλφους του που κάνουν λόγο για ένα μεγάλο κενό που αφήνει πίσω του. Προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος διενεργεί η Τροχαία.

Λίγα λεπτά αργότερα, στο 4ο χλμ  του δρόμου Αμφιλοχίας - Βόνιτσας,  ΙΧ αυτοκίνητο με κατεύθυνση προς Βόνιτσα, στο οποίο επέβαιναν ένας άνδρας και μια γυναίκα από τη Βόνιτσα, εξετράπη της πορείας και έπεσε σε βάθος 2 μέτρων. Από το τροχαίο η γυναίκα μεταφέρθηκε προληπτικά στο ΚΥ Αμφιλοχίας με τραύμα στο κεφάλι  ενώ ο άνδρας δεν τραυματίστηκε.

Στα σημεία που έγιναν τα ατυχήματα αλλά και σε όλο το μήκος του δρόμου Αμφιλοχίας- Βόνιτσας, αλλά και μέχρι τη Λευκάδα, γίνονται κατ επανάληψη πολλά τροχαία, που αυξάνονται όταν ο καιρός είναι βροχερός λόγω της ολισθηρότητας του άθλιου οδοστρώματος. Συνολικά 1.555 τροχαία ατυχήματα όπου 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σημειώθηκαν από το 2006 έως τα τέλη του 2016. Πιο συγκεκριμένα στην Εθνική Οδό Αμφιλοχίας -Βόνιτσας - Λευκάδας, από το 2006 έως το 2016 σημειώθηκαν 1.330 τροχαία ατυχήματα, όπου 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 198 τραυματίστηκαν. Στην Εθνική Οδό Πρέβεζας - Ακτίου -Λευκάδας, από το 2008 έως το 2016 σημειώθηκαν 68 τροχαία ατυχήματα, όπου 43 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά. Ενώ στην Εθνική Οδό Λευκάδας- Βόνιτσας έως το 3ο χλμ. που ανήκει στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λευκάδας, από το 2006 έως το 2016 σημειώθηκαν 157 ατυχήματα, όπου ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 58 τραυματίστηκαν.*

Δείτε εδώ σχετικό ρεπορτάζ με τα τροχαία που έχουν συμβεί στον εν λόγω δρόμο μόνο το τελευταίο διάστημα, γεγονότα όμως  που όπως φαίνεται δε συγκινούν τους αρμόδιους που συνεχίζουν να αδιαφορούν και να μην τον επιδιορθώνουν.

Από το δρόμο καρμανιόλα εξυπηρετούνται καθημερινά οι κάτοικοι που ταξιδεύουν προς σχετικούς προορισμούς και οι επισκέπτες 4 νομών της περιοχής (Αιτ/νιας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Κέρκυρας), κάτι που θα συμβαίνει τουλάχιστον μέχρι το 2020  μετά την καθυστέρηση κατασκευής του νέου δρόμου από την λίμνη Αμβρακία έως το Άκτιο.

Ας ελπίσουμε οι αρμόδιοι και για τον παραπάνω λόγο, να φιλοτιμηθούν κάποια στιγμή και να φροντίσουν να βελτιώσουν όπως μπορούν τον επικίνδυνο αυτό δρόμο. Aν και μόλις 55 χιλιόμετρα, με τόσους νεκρούς και τόσους τραυματίες στα 60 περίπου χρόνια λειτουργίας του διεκδικεί τον τίτλο του πιο αιματοβαμμένου δρόμου της Αιτωλοακαρνανίας. Τι άλλο θέλουν να γίνει για να κάνουν κάτι.

09:48:15

2017-04-05

Με πληροφορίες φωτογραφίες από e-maistros.gr & agrinioculture.gr

*Επίσημα στοιχεία που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Νίκος Τόσκας ως απάντηση σε ερώτηση του βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά.

>