lefkada-news

Τροχαίο με σοβαρές υλικές ζημιές το πρωί στον Άι Μηνά-Οι πιο επικίνδυνες διασταυρώσεις στην πόλη της Λευκάδας

Τροχαίο ατύχημα, όπου προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές, έγινε σήμερα το πρωί στην διασταύρωση των οδών Καραβέλα και Ιωάννου Γαζή που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Μηνά στη πόλη της Λευκάδας. Ο οδηγός του ενός εκ των δύο Ι.Χ. αυτοκινήτων που ενεπλάκησαν στο συμβάν, παραβίασε το στοπ με αποτέλεσμα τα οχήματα να συγκρουστούν, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς.

 

1

2

3

Στην ίδια διασταύρωση, χθες το βράδυ ξανάγινε τροχαίο όταν η οδηγός νοικιασμένου αυτοκινήτου παραβίασε το στοπ και συγκρούστηκε με μηχανάκι που κινούταν στην Ιωάννου Γαζή. Και στα δύο περιστατικά κατέφτασε έγκαιρα η Τροχαία Λευκάδας που διενεργεί τα προβλεπόμενα.

Στο πολυσύχναστο αυτό σημείο στο κέντρο της πόλης, γίνονται συχνά τρακαρίσματα. Αυτά γίνονται μάλλον, είτε γιατί  η ορατότητα των οδηγών που κινούνται στην Kαραβέλα και πρέπει να σταματήσουν για να ελέγξουν είναι κακή, λόγω της γωνίας του κτηρίου ή γιατί οι οδηγοί δεν βλέπουν καθόλου το στοπ, που πρέπει να πούμε ότι  δεν βρίσκεται λίγο πριν τη διασταύρωση, όπως συνήθως γίνεται, αλλά ακριβώς στην ένωση των 2 δρόμων. Η μετακίνηση του σήματος, ένας καθρέπτης στην απέναντι γωνία για να βλέπουν καλύτερα οι οδηγοί και ένα προειδοποιητικό κίτρινο φανάρι στη Καραβέλα, μπορούν να βοηθήσουν ώστε να αποφθεχθούν νέα τροχαία.

 

4

 

Tη συγκεκριμένη διασταύρωση, μαζί με αυτή της Λόρδου Βύρωνα και Κένεντυ

 

5

6

τις προσθέτουμε στη λίστα με τις πιο επικίνδυνες διασταυρώσεις στην πόλη της Λευκάδας (δείτε εδώ) που τις ξανά-επισημαίνουμε αφού μπαίνουμε στην εποχή όπου η κίνηση στη Λευκάδα αυξάνεται κατακόρυφα (μαζί και τα τροχαία).

 

lefkadanews23294

 

Οι πιο επικίνδυνες διασταυρώσεις στην πόλη της Λευκάδας


Σε μερικές από αυτές παρότι από τον Σεπτέμβρη έχει ψηφιστεί από Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας να γίνουν οι μελέτες για τα έργα, που αν γίνονταν θα επέφεραν βελτιώσεις σε σχέση  με την μεγαλύτερη ασφάλεια των διερχομένων, δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα. Άλλο ένα καλοκαίρι, φαίνεται θα περάσει με τις ίδιες συνθήκες στα επικίνδυνα αυτά σημεία, οπότε προσοχή και ο Θεός βοηθός…

31/5/2017

11.32μμ

>