lefkada-news

Φανάρια στο Καλαμίτσι(upd)

Μεγάλα κυκλοφορικά προβλήματα δημιουργούνται, κυρίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, στον στενό δρόμο του Καλαμιτσίου, όπου δυσκολεύονται να περάσουν δυο αυτοκίνητα όταν συναντιούνται και έτσι οι χιλιάδες διερχόμενοι, που οι περισσότεροι από αυτούς είναι επισκέπτες που πηγαίνουν από εκεί στις δημοφιλείς δυτικές παραλίες του νησιού, να ταλαιπωρούνται, καθώς για να για να περάσουν από το όμορφο χωριό της Δυτικής Λευκάδας, περιμένουν αρκετή ώρα. Μάλιστα, δεν λείπουν ο εκνευρισμός και οι μικροσυμπλοκές μεταξύ οδηγών, αλλά και η διατάραξη της κοινής ησυχίας του χωριού.

Από τις 14 Ιουλίου η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, μετά από αίτημα των κατοίκων, τοποθέτησε στο χωριό 3 φανάρια, από αυτά που χρησιμοποιούνται κατά την εκτέλεση δημόσιων έργων, προκειμένου να ρυθμίσουν την κυκλοφορία.

Ένα βρίσκεται στην είσοδο του χωριού από το δρόμο του Αγίου Νικήτα,

 

DSCN4820s



ένα στο δρόμο που συνδέει το χωριό με Χορτάτα και Δρυμώνα

 

DSCN4821s

 


και άλλο ένα στην έξοδο του δρόμου από τις παραλίες του χωριού.

 

4_1

Σίγουρα τα φανάρια θα βοηθήσουν στο κυκλοφοριακό πρόβλημα του χωριού, αλλά ερωτηματικό παραμένει ‘ο βαθμός αποτελεσματικότητας τους’.

Με την αυξανόμενη κάθε χρόνο κίνηση τροχοφόρων που παρατηρείται  στην περιοχή, είναι προφανές, ότι το πρόβλημα θα λυθεί πιο αποτελεσματικά με την κατασκευή ενός δρόμου, που θα περνάει έξω από το χωριό. Είναι ένα έργο που έχει συζητηθεί κατά καιρούς και που πρέπει κάποια στιγμή να υλοποιηθεί. Άλλωστε τώρα το Καλαμίτσι έχει αποκτήσει την δική του ‘δυναμική’ στον τουρισμό, και δεν έχει τόσο ανάγκη τα αυτοκίνητα που περνάνε, που περισσότερο βλάπτουν, παρά ευνοούν την περαιτέρω ανάπτυξή του.

 

6kalamitsi

 

1s

 

2s

 

20228850_1978402435510573_6151513975566259198_n

 

3s

4s   

25/7/2017  11.44μ.μ

>