lefkada-news

Προβλήματα από τον χιονιά στην ορεινή Λευκάδα

Ηλιόλουστη ήταν η σημερινή μέρα στη Λευκάδα,

DSCN6667

 

αλλά το βράδυ χιόνιζε στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές της, με αποτέλεσμα από τα προάστια της Δ.Ε. Σφακιωτών και πάνω, το χιόνι να έχει καλύψει τα πάντα.

 

DSCN6671

 

Αυτό πρόσφερε ένα μοναδικό θέαμα

 

DSCN6685

DSCN6697

 

 

(δείτε παρακάτω περισσότερες φωτογραφίες), σε όσους την επισκέπτονταν, αλλά επέφερε και αρκετά προβλήματα στους μόνιμους κατοίκους της, καθώς φάνηκε ότι ο κρατικός μηχανισμός, ήταν ανεπαρκείς στο να συνεισφέρει να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα προέκυψαν.

Έτσι παρά τις ανακοινώσεις, ότι για το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας, που δεν ήταν δα και τόσο έντονο στη Λευκάδα, η κρατική μηχανή θα ήταν προετοιμασμένη, κάτι τέτοιο δεν έγινε, καθώς στο κεφαλοχώρι της Λευκάδας την Καρυά υπήρχαν προβλήματα και τα παράπονα των κατοίκων, ήταν έντονα.

Αυτά είχαν να κάνουν με την απουσία εκχιονιστικών μηχανημάτων που θα καθάριζαν τους κεντρικούς και τοπικούς δρόμους, αλλά και την έλλειψη αλατιού που θα βοηθούσε σε αυτό.

DSCN6700

Πιο συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της Καρυάς και των άλλων ορεινών χωριών, περίμεναν μέχρι τις 9.30 το πρωί, προκειμένου να ανοίξουν οι κεντρικοί δρόμοι της ορεινής Λευκάδας για να πάνε στις δουλειές τους, ενώ οι δρόμοι μέσα στα χωριά τους, μέχρι τις δύο το μεσημέρι που βρεθήκαμε στη περιοχή, παρέμεναν χιονισμένοι και δυσπρόσιτοι στους κατοίκους που ήθελαν να τους χρησιμοποιήσουν.

 

DSCN6702

 

Πολίτες της ορεινής Λευκάδας επίσης μας ανέφεραν, ότι οι κρατικοί φορείς ξέμειναν από αλάτι και πως υπάλληλοι του Δήμου, περίμεναν χτες και σήμερα στο Μεσολόγγι προκειμένου να το προμηθευτούν και να το μεταφέρουν στη Λευκάδα για να το χρησιμοποιήσουν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν, τα κυκλοφοριακά προβλήματα που αναφέραμε.

Κάτι άλλο που επισήμαναν ήταν, πως ο πρώην Δήμος Καρυάς είχε τα κατάλληλα μηχανήματα για να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις όπως την σημερινή, τα οποία μετά την ένωση με το Δήμο Λευκάδας ΄'έφυγαν' από την Δημοτική Ενότητα και ούτε στις δύσκολες καταστάσεις, όπως σήμερα, δεν τα έφεραν για να τα χρησιμοποιήσουν προς όφελος των κατοίκων.

Δύσκολος στην προσπέλαση του ήταν στις δύο το μεσημέρι και ο δρόμος από την Καρυά προς την Εγκλουβή κάτι που μας απέτρεψε να συνεχίσουμε το οδοιπορικό μας στην ορεινή Λευκάδας.

 

DSCN6689

Δείτε παρακάτω σημερινές φωτογραφίες από το πανέμορφο χιονισμένο τοπίο στην  ορεινή Λευκάδα μέχρι το σημείο αυτό.

5/1/2018 20.30

>